Main Media

De tre vanligaste frågorna om dörrar

Som arkitektrådgivare får jag av förklarliga skäl mycket frågor om dörrar. Här är de tre vanligaste frågorna med tillhörande svar.

1.Vad har ni för standardkulörer?

Frågan om standardkulörer får jag ofta, och svaret är olika beroende på vilken sorts dörrar det gäller. Alla våra produkter har samma standardkulör, NCS S 0502-Y, men sedan finns det en del produkter som har flera kulörer med ett lägre pris än om man väljer valfri kulör. Det, och andra möjliga ytbehandlingar till trädörrar kan man läsa mer om i relaterade inlägg nedan. När det gäller vårt ståldörrssortiment finns det 69 stycken standardkulörer att välja mellan, vilka kan man se här.

2. Vilka karmdjup finns det?

Våra karmdjup kan man läsa om på sidan för respektive karmtyp i Mått & Fakta. Här finns karmkapitlet.

3. Vilken tröskel kan jag använda?

Vilken tröskel som är lämplig att använda styrs av tre faktorer: dörrtyp, tillgänglighetskrav och klassningar. Trösklar till bostadsinnerdörrar är ganska enkelt att välja, och vilka alternativ som finns kan man se här. När det gäller trösklar och tillgänglighet finns det en del att tänka på, och det kan man lära sig mer om här. Trösklar till branddörrar kan man läsa om här, och trösklar till ljuddörrar här.