Main Media

Ytbehandling – Bostadsinnerdörrar

Vid ytbehandling av bostadsinnerdörrar är det främst målat som föreskrivs, men det finns fler möjligheter. Bland annat ett antal olika fanér.

Bostadsinnerdörrar kallar vi de dörrar som är tänkta att användas i bostäder först och främst. Det är dörrar som har en enklare beslagning, med så kallade snap-in-gångjärn och en liten låskista. Bostadsinnerdörrarna är uppdelade i tre segment, clever-line, ADVANCE-LINE och SUPERIOR collection. ADVANCE-LINE innehåller massiva innerdörrar med extra fin ytfinish medan clever-line innehåller lite enklare, övervägande lätta, innerdörrar. SUPERIOR collection är våra mest exklusiva bostadsinnerdörrar. De har lite andra förutsättnignar än de andra två segmenten, och tas därför inte upp i detta inlägget. Läs mer om SUPERIOR collection här.

Standardkulörer

När det gäller ytbehandling av bostadsinnerdörrar har vi samma standardkulör som till alla våra produkter, NCS S 0502-Y. För målade dörrar finns det sedan två stycken så kallade baskulörer. Det är kulörer som har ett lägre pristillägg än övriga NCS S- eller RAL-kulörer. De två baskulörerna är NCS S 0500-N och RAL 9010.

ADVANCE-LINE

Serien Stable Nature, massiva fanérade bostadsinnerdörrar, har fyra olika fanér att välja mellan: ek, vitpigmenterad ek, svartmålad ek och valnöt.

clever-line

I innerdörrsserien Easy Nature, en serie lätta fanérade innerdörrar, finns ett antal fanér att välja mellan. Dessa dörrar passar särskilt bra vid byte av dörrar i äldre bostäder. De fanér som ingår i Easy Nature är: björk, bok, ek, gabon, koto, mahogny och valnöt.

Serien Style, spegeldörrar med raka speglar, är folierad och finns därför endast i standardvit.

Det finns också en serie massiva spegeldörrar i furu, Tradition. Dessa finns som obehandlade, klarlackerade eller med vitpigmenterad klarlack.