Main Media

Bostadsinnerdörrar

Bostadsinnerdörrar är dörrar med lätt beslagning som är anpassade för bostäder. De finns i en mängd olika modeller med eller utan glasöppning, i alla tänkbara kulörer och med fanér i ett antal träslag.

Bostadsinnerdörrar skiljer sig från dörrar avsedda för offentlig miljö på så vis att de har en lättare beslagning. Alltså mindre gångjärn och en enklare låskista. Vi har både dörrar med massiv kärna och lätta modeller som innehåller en lätt, bikupeliknande fyllning. Alla bostadsinnerdörrar går att få som både slagdörrar och skjutdörrar.

Modeller

När det gäller bostadsinnerdörrar har vi ett brett utbud. Precis som med ytterdörrarna har vi valt att dela upp vårt sortiment i clever-line och ADVANCE-LINE. Clever-line är den serie där våra lätta innerdörrar återfinns. I ADVANCE-LINE hittar man våra massiva bostadsinnerdörrar.

I clever-line finns fyra olika modellserier: Easy, släta målade innerdörrar som också går att få fanérade eller med spårfräsning. Style, formpressade spegeldörrar i fyra grundmodeller. Purity, vitfolierade spegeldörrar med raka speglar. Och Tradition, traditionella spegeldörrar i furu.

I ADVANCE-LINE finns fem olika modellserier: Stable, massiva bostadsinnerdörrar som finns i målat och fanérat utförande, och med spårfräsning. Craft, traditionella, massiva spegeldörrar. Compact, formpressade spegeldörrar i mer massivt utförande. Unique, moderna spegeldörrar med raka speglar som går att få målade eller fanérade. Och Charisma som är dörrar med 3D-struktur.

Sedan en tid tillbaka har vi också en serie mycket exklusiva bostadsinnerdörrar, SUPERIOR collection, tillverkade med traditionellt hantverk. De kan man läsa mer om i ett separat inlägg som går att finna bland de relaterade inläggen nedan. 

Glasöppningar

Samtliga bostadsinnerdörrar går att få med glasöppningar. Det är dock väldigt varierande beroende på dörrmodell vilka typer av glasöppningar som är möjliga att tillverka. Information om detta hittar man lättast i de första kapitlen i Mått & Fakta.

Ytbehandling

Alla våra innerdörrar har standardkulör NCS S 0502-Y. Utöver det kan man få dörrarna målade i valfri NCS- eller RAL-kulör. Till bostadsinnerdörrarna har vi även två så kallade baskulörer som har ett lite lägre pris än vid val av andra kulörer: NCS S 0500-N och RAL 9010. Det finns också ett antal olika fanér, men precis som med glasöppningarna skiljer det något vilka som finns tillgängliga beroende på modell.

Ljudreduktion

Om man vill ha ökad ljudreduktion i en bostadsinnerdörr finns det ganska enkla knep att ta till. Våra massiva bostadsinnerdörrar, framförallt Stable, men också Unique, Craft och Charisma ger, tillsammans med tätningslist i karm och tröskelplatta med släplist, en mycket bra ljudreduktion. Vi lämnar i nuläget inga exakta siffror då vi bara har gjort interna tester på detta, men mellan 25 och 30 decibel kan man uppnå om dörren är rätt monterad.