Main Media

Designverktyg innerdörrar

Det kan vara svårt att föreställa sig hur en dörr kommer att se ut när den väl kommer på plats och för att inte göra tråkiga misstag är det lätt att vi väljer säkra kort, framför att ta ut svängarna. Med några tryck på datorn får du en mycket bra bild av hur olika modeller och färger på dörren kommer att se ut. 

  • Du börjar med att välja i vilket rum dörren ska sitta i: köket, sovrummet, badrummet eller i vardagsrummet.
  • Sedan är det dags att välja om inredningen i rummet ska vara klassisk eller modern.
  • Därefter väljer du dörr och här finns riktigt många att välja mellan, alltifrån spegeldörrar och helt släta till modeller med olika former av spår och glaspartier. Eller varför inte prova en dörr med en inbyggd whiteboard eller blackboard som man kan skriva och rita på!
  • När det är klart är det dags att välja en karm och här finns det både olika modeller och mått.
  • Slutligen det som många kanske tycker är det knepigaste valet av alla, färgen på dörren. Står man i affären och ska välja utan att ha möjlighet att se dörren i ett sammanhang blir det därför gärna vitt som passar i alla miljöer, trots att  en dörr i rosa eller sobert vitpigmenterad ek kan vara just det som ger rummet det där lilla extra lyftet. Men det nya designverktyget testar du dig fram och säkerställer rätt färg eller träslag för just ditt rum. Eftersom kulörer ofta ändrar nyans efter ljuset finns sedan även en funktion som ändrar ljuset från dags- till kvällsljus.

Verktyget finns i två versioner:

Dela det här med en vän