Main Media

Svarta dörrar

Design

"I en bostad är innerdörrarna vita." Det är en mening som många håller med om mer eller mindre medvetet. Men vad händer om du bryter mot den konventionen? Idag ser vi att allt fler vågar göra det, och kanske är det dags att börja göra det samma även i större nybyggnadsprojekt? Då är svarta bostadsinnerdörrar ett bra sätt att ge dörrarna en mer framträdande roll samtidigt som du behåller ett stilrent uttryck.

Att föreskriva bostadsinnerdörrar innebär i många fall att man funderar på om det ska vara massiva eller lätta innerdörrar, och sedan föreskriver en vit slät modell. Det är inget fel på att göra så, och många som köper en nybyggd bostad är säkerligen nöjda med klassiska vita dörrar.

Men, något som är värt att fundera på är om inte dörrarna i en lägenhet, villa eller radhus skulle kunna användas för att ge bostaden ett mer unikt uttryck. Utan att för den sakens skull gå för långt och skrämma bort potentiella bostadsköpare.

Här tycker vi att svarta dörrar är en perfekt mellanväg. Svart är en färg som av de flesta uppfattas som förhållandevis neutral. Att då låta en svart dörr, gärna med svart karm och svarta foder, bryta av mot en vit vägg ger en upplevelse av genomtänkt design.

Alla våra bostadsinnerdörrar (med undantag av Purity och Tradition) går att få i svart. För en ännu mer exklusiv känsla kan du välja svart yta med trästruktur. Det går att få till alla dörrar i SUPERIOR collection, och till serierna Stable Nature och Unique.

Du kan läsa mer om våra olika bostadsinnerdörrar i de relaterade inläggen nedan.

Ett litet bonustips är att använda svarta handtag (trycken), antingen tillsammans med svarta dörrar eller som kontrast till dörrar i andra kulörer.