Main Media

Moderna spegeldörrar – Unique

Dörrserien Unique som hör till vårt segment ADVANCE-LINE är en serie moderna spegeldörrar för bostäder. 

Innerdörren är på många sätt en bortglömd yta i våra bostäder. Den släta vita innerdörren säljer mer än någonsin, och ganska få bostadsannonser visar idag något annat än Sveriges vanligaste innerdörr – den lätta, släta dörren.

Men det finns ju så mycket mer att göra med dörrarna i en bostad. Bara ett litet steg bort från det vita kan ge stor effekt. En ljus grå kulör till exempel tar inte alltför stor plats, men tillåter ändå dörren att bli mer än bara något som ska passeras på väg till bostadens faktiska design.

Något annat man kan göra för att låta dörren ta lite mer plats är att välja en annan modell än en slät dörr. För ett modernt och designat intryck har vi den dörrserie som vi har valt att kalla Unique.

Valmöjligheter

Det är en serie spegeldörrar med raka speglar som finns i ett mycket stort antal olika modeller. Unique finns med en, två, tre eller fyra speglar. Dessa speglar kan man välja att använda på olika sätt. Antingen låter man dem vara täta i samma kulör/träslag som ramen, eller så kan man låta dem kontrastera mot ramen genom att måla dem i en kulör medan ramen är fanérad. Självklart kan man också göra tvärtom med fanér i speglarna istället.

Det finns också mindre glasöppningar med aluminiumglaslist som man kan ha i speglarna. Och så kan man förstås också låta hela speglarna vara glasade. Både blackboard, whiteboard och spegelglas finns också som tillval till dörrar med en eller två speglar.

Unique glasas lite annorlunda än andra dörrar då glaset monteras in direkt i ramen. Glasade Unique-dörrar får på så vis inga glaslister, vilket ger dem ett stilrent uttryck.

Dörrarna finns som enkel- och pardörrar både i slagdörrs- och skjutdörrsutförande. De kan fås målade i valfri kulör och fanérade i ek, vitpigmenterad ek, svartmålad ek eller valnöt.

Ljudreduktion

Eftersom Unique är en massiv bostadsinnerdörr ger den god ljudreduktion. I kombination med vår +Karm som är utrustad med tätningslist, och en tät tröskellösning, får man en ljudreduktion på ca 25-27dB. (Med tät tröskellösning menas antingen en 22 mm falsad hårdträtröskel eller en fasad tröskelplatta med släplist.)

Mer information om Unique finns i vår tekniska katalog Mått & Fakta här.