Main Media

Säkerhetsklassad ytterdörr med stor glasöppning, finns det?

För den som är mån om att känna sig säker i sin bostad finns möjligheten att få en RC3-klassad ytterdörr i trä, alltså en säkerhetsytterdörr. Dessa finns även med stora glasöppningar.

Vi har ett stort sortiment med ytterdörrar inom det vi kallar för ADVANCE –LINE. Det är dörrar med en massiv kärna som finns i ett mycket stort antal modeller. Vi delar upp dessa dörrar i tre olika designlinjer: Character, Classic och Function.

För några år sedan laserade vi möjligheten att få de flesta av våra ytterdörrar i ADVANCE-LINE med så kallad RC3-klassning. RC står för Resitance Class och klassningen regleras i Europastandarden EN1627. En RC3-klassad dörr brukar man kalla för en säkerhetsdörr, så med detta tillvalet blir det alltså väldigt säkra dörrar.

Vi har gjort en liten film som visar exakt hur säkra dessa dörrar är mot inbrottsförsök, och där kan man även se att de går att få med en i princip helstor glasöppning.

Vilka dörrmodeller som går att få RC3-klassade finns det information om i vår tekniska katalog Mått & Fakta. Här och på följande uppslag ser man alla våra modeller. Längst ner på den högra sidan i varje uppslag finns en tabell som visar vilka modeller som går att få RC3-klassade.