Main Media

Ståldörrar

2016 lanserade vi ett standardsortiment med ståldörrar. Tanken med dessa dörrar är att de ska möjliggöra för inköpare att köpa samtliga dörrar från oss i projekt som innehåller både trä- och ståldörrar, till exempel i flerbostadshus där man kanske vill ha ståldörrar i källare eller in till förråd.

Sortimentet består av 62 mm tjocka överfalsade ståldörrar för både utvändigt och invändigt bruk. Det är ståldörrar av god kvalitet som passar för användning i kommersiella och offentliga miljöer, till exempel sjukhus, hotell, teknikrum och källare. Ståldörrarna utgör ett helt eget sortiment hos oss, vilket bland annat innebär att de har en egen uppsättning stålkarmar. All information om ståldörrarna, inklusive vilka karmar som finns att välja mellan, finns i en separat Mått & Fakta som går att läsa här.

Dörrarna går att få i ett antal olika klassningar, samma gäller för både invändiga och utvändiga dörrar. Brandklassning erbjuds i EI230, EI260, EI290 och EI2120, med brandgastäthet klass Sa (kall rök) och S200/Sm (varm rök), och i ljudklasserna Rw 33 och 40dB.

Ytbehandling

Våra ståldörrar är som standard pulverlackerade i kulör NCS S 0502-Y, men det finns också ett stort antal andra standardkulörer. Samtliga standardkulörer utom 0502-Y är RAL-kulörer. Till stålprodukter är RAL-kulörer oftast att föredra. Vill man föreskriva en annan kulör än någon av våra standardkulörer är det därför en god idé att titta på RAL-kulörer först och främst.

Utöver pulverlackerat utförande går ståldörrarna att få i galvaniserad stålplåt, grundlackade för byggplatsmålning, med PVC-folie och laminat, och i borstad eller polerad rostfri plåt.

Gångjärnen går att få antingen galvade eller målade.

Glasöppningar

Eftersom ståldörrarna utgör ett separat sortiment hos oss har de även en egen uppsättning glasöppningar. Det finns fem rektangulära och tre runda glasöppningar att välja mellan. De kan ses här.