Main Media

Ytbehandling – Ståldörrar

Till ståldörrar finns det ett antal alternativ när det gäller ytbehandling, som till exempel pulverlackering och rostfri plåt.

Förutom det uppenbara skiljer sig ståldörrar från trädörrar även på så vis att det går att få olika typer av ytbehandling på dörrens olika sidor. En trädörr går att få tvåfärgsmålad, men det går inte att kombinera t.ex. fanér på en sida och laminat på den andra. Ståldörrar däremot går att få exempelvis pulverlackade på ena sidan och med rostfri plåt på den andra.

Pulverlackering

Som standard pulverlackerar vi ståldörrar, och vår standardkulör är NCS S 0502-Y precis som på alla våra produkter. Utöver det har vi dessutom 68 stycken till standardkulörer till ståldörrar. Dessa är samtliga RAL-kulörer. Det går även av få andra RAL- och NCS S-kulörer, men innan man föreskriver det brukar jag rekommendera att man hör av sig och kollar prisbilden. Glanstal för pulverlackade ståldörrar är 25±5.

Övriga ytbehandlingar

Galvaniserad stålplåt innebär att ytan har belagts med ett lager zink genom elektrolys för att förhindra korrosion (rost). Detta ger en ganska industriell men blank yta som lämpar sig bäst för invändigt bruk.

Önskas byggplatsmålning kan dörrarna levereras endast grundlackade. Det kan vara om man vill att ytan ska bli så lik en annan närliggande yta som möjligt som man väljer att göra så. Alternativt för att spara pengar om man önskar en kulör med stort pristillägg vid pulverlackering.

Då det finns önskemål om mönster, och då framförallt träimitationer, är det foliering som är det enda alternativet för ståldörrar. Det går endast att få på invändiga ståldörrar och på den sida som eventuellt hamnar inomhus på ståldörrar för utvändigt bruk.

Det sista alternativet är rostfri plåt. Den går att få antingen borstad eller polerad.

Mer information om våra ståldörrar finn i Mått & Fakta för Ståldörrar här.