Main Media

Stable - massiva bostadsinnerdörrar med exklusiv finish

Design Ljud

Massiva innerdörrar i bostäder är en detalj värd att lägga lite extra pengar på då det förbättrar den upplevda ljudmiljön avsevärt. En tätningslist i karmen ger dessutom en helt annan komfort vid stängning av dörren.

Bostadsinnerdörrar har historiskt sett tenderat att hamna lite i skymundan vid gestaltningen av bostäder, men på senare år har vi sett hur fler och fler privatpersoner väljer att använda innerdörrarna som en aktiv del av inredningen. Kanske är det dags att börja uppgradera dörrens betydelse även vid projektering av nya bostäder. Ett större tillvalspaket med dörrar i olika ytmaterial och stil är ett enkelt sätt för bostadsköparen att sätta en personlig prägel på sin nya bostad.

Dörr med massiv kärna och ljudreducerande egenskaper

Där är Stable ett av flera bra alternativ. Det är en dörr med en massiv kärna vilket innebär att den har betydligt bättre ljudreducerande egenskaper än de lätta innerdörrar som föreskrivs i många fall. Med det vi kallar för +Karm, en kvistfri karm med tätningslist, blir ljudreduktionen ännu bättre samtidigt som komforten ökar när dörren stängs. Väljer du dessutom en tät tröskellösning så uppnår du en ljudreduktion på ungefär Rw 28 dB.

Stable Nature - dörrar med faner

Stable har med ett extra lager färg också en finare ytfinish än de lätta innerdörrarna . De går dessutom att få med faner i ek, vitpigmenterad ek, svartlaserad ek och valnöt. Stable finns som enkel- och pardörrar, med och utan glas och som skjutdörrar.

En favorit hos oss just nu är Stable i svartlaserad ek med våra trycken (handtag) och nyckelbrickor i mattsvart.