Main Media

Dolda gångjärn

Hur påverkar gångjärnen dörrens uttryck? Har du ställt dig den frågan någon gång? Om inte är det dags nu. 

En slagdörr måste ha gångjärn. Det är ett faktum som inte går att göra så mycket åt. Men det som däremot ofta är möjligt är att välja olika typer av gångjärn. Och det är där de dolda gångjärnen kommer in.

Dolda gångjärn låter dörren smälta ihop med karmen och omgivande vägg på ett annat sätt än en dörr med synliga gångjärn. Det ger ett rent uttryck och en modern känsla.

Ytterdörrar

Den ytterdörrsserie som vi kallar för Character har (förutom vid RC3-klassning) alltid dolda gångjärn som standard. Tillsammans med den unika glasningsmetoden utan glaslister blir det väldigt stilrena dörrar. Läs mer om Character här

Till övriga ytterdörrar som hör till ADVANCE-LINE går det bra att välja dolda gångjärn som tillval.

Bostadsinnerdörrar

Alla våra massiva bostadsinnerdörrar går att få med dolda gångjärn, men här är det alltid ett tillval. Det gäller alltså samtliga dörrar i SUPERIOR collection och ADVANCE-LINE, och de massiva furudörrarna i serien Tradition som tillhör clever-line.

Information om våra innerdörrar finns i det första fyra kapitlen i Mått & Fakta.

Massivdörrar

Även våra massivdörrar går att få med dolda gångjärn, även här som tillval. Här begränsas det dock av eventuella klassningar. Oklassade dörrar och dörrar med ljudklassning går bra att få med dolda gångjärn. Brandklassade dörrar upp till EI 30 går att få med dolda gångjärn men inte dörrar med högre brandklassning.

Massivdörrarna har ett eget kapitel i Mått & Fakta, det hittar man här.