Main Media

Lekfulla och smarta dörrar till barnrummet

Design Ljud Smart

Med lite kreativitet, kan dörren bli en aktiv del i bostadens inredning. Dörrar med extra funktioner som exempelvis spegel, griffeltavla eller whiteboard, blir extra praktiska i mindre bostäder. Många önskar platsbesparande lösningar, speciellt i rum där det inte finns så mycket väggutrymme, som badrum, barnrum eller hall.

SPEGEL, SPEGEL PÅ DÖRREN DÄR – ALLA FLICKORS DRÖM

Du har nog läst äventyret om snövit och hört uttrycket ”spegel, spegel på väggen där”...., men har du hört den nya sagan om "spegel, spegel på dörren där”....? Nej, vi har inte skrivit en ny saga, men vi har en smart lösning för hur du kan spara plats genom att använda dörren som spegel. Det kanske är din lilla prinsessa eller tonåring som ska styla håret eller du själv som behöver en stor spegel i sovrummet eller på toaletten. Då är en inbyggd spegel i dörren, en smart och platsbesparande lösning som inte kräver extra väggyta. Som bonus kommer rummet och huset dessutom att kännas större.

SKRIVTAVLA FÖR DEN KREATIVA

Dörrens roll i hemmet har utökats. Från att bara vara en avskiljare mellan rum kan den nu ha flera praktiska roller. Vad sägs om en kreativ blackboard eller whiteboard, som med personliga teckningar och små minneslistor, omvandlar dörren till ett levande konstverk! Smart i både på barnrummet och köket. Dörrmodeller med spegel, black- eller whiteboard finns i flera olika varianter och kan även kombineras med exempelvis spegel på ena sidan och en skrivtavla på den andra.

LEK MED FÄRGER OCH YTOR

Varför inte låta barnen få sin favoritfärg på dörren till rummet? De flesta tänker att dörrarna i huset måste vara lika, men man kan också utgå från inredningen och väggarna där den ska stå eller utifrån vilka uppgifter den ska lösa innan du fattar ditt slutliga val. Om du önskar en stilfull helhet får du en extra bra effekt om du väljer samma färg på både dörr, karm och lister.

Om du önskar en helt egen stil, varför inte välja en dörr med 3D-struktur som exempelvis för tankarna till en tegelvägg? Charisma er en innerdörr med läckert tredimensionellt mönster som också finns i den färg som passar dig bäst.

“Oavsett om du väljer en dörr i speciell kulör, med speciell funktion, med eller utan glas eller i skjutdörrsutförande, är det smart att välja en ljuddämpande modell och på så sätt få en dörr som täcker behovet i många år framöver.”

SPAR PLATS MED SKJUTDÖRRAR – ANVÄND DE DOLDA KVADRATMETRARNA

Jämfört med en traditionell dörr, kan en skjutdörr ge möjlighet till platsbesparing.  Väljer du dessutom en infälld skjutdörr, försvinner den diskret in i väggen och ger plats för annat.

ÖPPNA UPP MED GLASDÖRRAR

En annan möjlighet, är att välja glasdörrar som låter ljuset strömma in och bidra till en klart större rymd i huset. Samtidigt dämpar de ljud mellan rummen och kan vara en bra lösning mellan exempelvis rummen och en trappa.

Oavsett om du väljer en dörr i speciell kulör, med speciell funktion, med eller utan glas eller i skjutdörrsutförande, är det smart att välja en ljuddämpande modell och på så sätt få en dörr som täcker behovet i många år framöver.