Main Media

Designa din egen dörr med personlighet!

Design Smart

I Sverige blir det allt mer vanligt att använda dörrarna i huset till att framhäva bostadens personlighet och funktionalitet. Med den populära dörrserien Unique har du möjlighet att designa din egen dörr med moderna ytor och innovativa lösningar som blackboard, whiteboard och spegel.

“De senaste åren har vi sett en tydlig tendens att folk önskar individuella lösningar och dörrar som visar deras personlighet. Många har önskemål om att själv kunna välja yta och/eller träslag, färg, glasöppningar, handtag med mera. Vi försöker nu aktivt att vara innovativa och skapa utrymme för individuella val och lösningar. I praktiken finns det nu en mängd olika dörrar att välja mellan, bara i vår Unique-serie”

Kirsten Haarbo | Product Manager interior doors

Tidigare har det varit helt naturligt att välja släta vita innerdörrar. Inga frågetecken vad gäller färg eller om man skulle kunna använda dörren till något annat än bara som rumsavdelare. Så är det inte längre - nya undersökningar gällande modern inredning visar att fler och fler gärna använder dörren som ett aktivt element i inredningen.

Se alla dörrar i Unique-serien

Utökat sortiment

Unique-serien är därför utökad med flera nya ytor och valmöjligheter. Svartlaserad ek och vitpigmenterad ek är de nya trendfärgerna. Karm och foder kan nu levereras i samma fanér som dörren. De nya karmarna är utrustade med tätningslist som ökar ljudreduceringen och ger ett mycket behagligare ljud när dörren öppnas och stängs. Alla dörrarna kan fås med blackboard, whiteboard eller spegelglas, och naturligtvis även både som enkeldörr, pardörr eller skjutdörr. Möjligheterna är oändliga:

"Designa din egen dörr med personlighet är mantrat, och vi har bara sett början”, påpekar Kirsten som tror att valet av dörrar kommer bli lika viktigt och prestigefyllt som val av kök, badrum och möbler: ”Och det är inte bara i nybyggda bostäder man vill välja sin egen typ av dörr. Även i äldre hus är det oftast enkelt - och inte speciellt dyrt - att byta dörrar, och på så sätt visa att du följer med i utvecklingen och kan tillföra din personliga stil i hemmet.”