Main Media

Spara golvyta med skjutdörrar

Design Ljus Smart

Hur många gånger har du inte hört att folk har platsbrist hemma? Avsaknad av golvyta och att dörrar tar för mycket plats där hemma? Detta är ett vanligt problem. Lösningen kan vara så enkelt som skjutdörrar!

SKJUTDÖRRAR HAR FLER FUNKTIONER ÄN DU ANAR

Alla vet vilka funktioner en vanlig inner- och ytterdörr har. De flesta vet däremot inte så mycket om skjutdörrar. Många tror att en skjutdörr är begränsad till garderob eller köksskåp. Skjutdörrar kan användas till mycket och kan enkelt ersätta de traditionella innerdörrarna som tar upp plats i rummet.

Oavsett om du väljer inbyggd, eller utanpåliggande skjutdörrar ger denna typ av dörr flera fördelar:

  • Sparar golvyta – platsbesparande. Skjutdörren ligger inbyggd i väggen när du öppnar, eller hänger längs med väggen vid utanpåliggande montering.
  • Ger ett större djup – när du öppnar ett rum med skjutdörrar får du ett större djup i rummet jämfört med en vanlig innerdörr.
  • Arealeffektivt – perfekt till små rum och gör det lättare att möblera.
  • Säkerhet (speciellt för barn) – mindre risk för att barnen klämmer fingrarna.
  • Du undviker dörrar som smäller – skjutdörrar smäller inte igen på samma sätt som vanliga innerdörrar vid exempelvis korsdrag.
  • Du slipper tänka på om dörren ska öppnas inåt eller utåt.

DELA DINA RUM SMARTARE

Traditionellt sett tänker vi på väggar som oflyttbara, men ordet vägg kan vara vilseledande. Genom att installera ”väggar man kan flytta på” kan du verkligen flytta på väggen. Dörren försvinner enkelt in i väggen när den öppnas. Ett fantastiskt sätt att dela av ett stort rum till två mindre rum.

Har du murade väggar så kan du använda en utanpåliggande skjutdörr. Den kräver förstås lite plats på väggen att röra sig på, men du får fortfarande mer golvyta.

Att dela av sina rum med skjutdörrar ger många möjligheter precis som med vanliga innerdörrar. Många tror att skjutdörrar bara finns i ett begränsat designurval, men detta gäller inte hos Swedoor. Alla våra innerdörrar går att få som skjutdörrar vilket gör att vi har ett stort och brett utbud i form av designs och storlekar.

“Genom att installera skjutdörrar i ditt hem kan du skapa mer utrymme på ett smart och prisvärt sätt. ”