Main Media

Skjutdörrlösningar

Design Ljus Smart

Vill du ha en öppen planlösning eller en funktionell rumsindelning? Du behöver inte välja! Med skjutdörrar får du båda delarna utan att förlora värdefull golvyta. Under de senaste åren har skjutdörrarna fått en renässans, eftersom allt fler har blivit uppmärksamma på fördelarna. I dag är det vanligt att använda skjutdörrar som en klassisk rumsavdelare, men också som en alternativ dörrlösning till exempelvis kontor, tvättrum, toalett och sovrum.

Innbyggda skjutdörrar

Alla våra innerdörrar kan fås som skjutdörrar – oavsett om du letar efter en inbyggd eller utanpåliggande lösning. För att underlätta arbetet erbjuder vi kompletta inbyggnadsmoduler som du enkelt bygger in i en vägg. Med skjutdörrar sparar du värdefulla kvadratmeter och kan på ett enkelt sätt uppnå snabba förändringar i hemmet genom att dela upp större rum i mindre – eller tvärtom. Skjutdörrar skapar flexibilitet, och du slipper kompromissa med inredningen.

FINNS DET DUBBEL SKJUTDÖRR?

Både utanpåliggande och inbyggda skjutdörrar erbjuds självklart som pardörrar.

UTANPÅLIGGANDE SKJUTDÖRRAR

Om du har bärande väggar och inte kan bygga in skjutdörrarna i väggen har du ändå spännande möjligheter. Skjutdörrar kan nämligen enkelt och elegant monteras utanpå väggen – som på den här bilden.

Väljer du en utanpåliggande skjutdörr kan du använda en så kallad kappa, som du på ett enkelt sätt kan montera på väggen. För att underlätta arbetet erbjuder vi färdiga kappor för väggmontering.

KAN MAN FÅ LÅS PÅ SKJUTDÖRREN?

Skjutdörrarna levereras med spår i botten, dragring och valfritt skålhandtag. Behöver du låsa din skjutdörr finns det hakregellås som tillval. 

Du kan välja mellan massor av olika beslag till din skjutdörr. Ta en titt på vårt utbud här.