Main Media

Dörrar i trä - naturen flyttar in

Design

Enkla och minimalistiska dörrar har längre präglat vår inredning. Nu vill fler och fler tillföra personlighet och värme i hemmet, och det tar sig uttryck i val av dörrar i naturträ.

INTE BARA VITT

I många år har trenden varit vita dörrar placerade i rum med vita väggar, men vi ser nu att fler och fler väljer målade dörrar eller drrar i trä som ek, valnöt, svartlaserad ek eller vitpigmenterad ek.

Som kontrast till den minimalistiska inredningen, har dörren nu blivit ett inredningselement som bryter av mot de vita väggarna.

Ni minns väl trädörrarna från 70-talet? Dessa är nu tillbaka i en mer modern, skandinavisk stil som kommer med värme och kontrast in i inredningen.

Stable-Nature-oak-scenery

LÅT NATUREN FLYTTA IN

En dörr i trä kan vara i sin naturliga skepnad, i ek eller valnöt, eller välj den betsade varianten i svartlaserad eller vitpignemterad ek. Träets flotta och naturliga mönster lyser igenom och skapar liv i ytan. Traditionellt har man förknippat trädörrar med furu (se våra furudörrar här), men på senare år ser vi att trädörrar med modern design kommer in i hemmet. Dörrarna matchas med kök och golv, eller används som en kontrast till existerande minimalistiska vita kök och väggar. Den kalla stilen bryts av genom att använda trädörrar, och tillför värme till rummet.

Stable-effect-valnøtt

SKAPA EN HELHET MED FANÉRAD KARM

Med en fanérad karm kan du komplettera dörrens uttryck och stil. Karmen är tillverkad i massivt trä och fanérad så den passar perfekt till dörrens yta.

Unique-01L-black-oak-scenery