Main Media

Målade dörrar - släpp lös färgerna

Design

Fler och fler väljer färg på sina väggar när de renoverar eller bygger hus, medan dörrar, karmar och foder ofta glömms bort. Vårt råd är att inkludera dörrarna i planeringen så att de matchar interiören. Fundera på om du vill ha dörrar i samma färg som väggen, en ton-på-ton-färg eller kanske kritvita eller svarta dörrar.

Drömmer du om ett kollage av färgklickar från rum till rum, eller kanske en återkommande utvald accentfärg med svarta dörrar? Det finns ingenting som bättre uttrycker din personlighet än de färger och toner du väljer till din inredning.

Spana in färgtrender för 2021.

NYANS - SKAPA RÄTT STÄMNING

Nyanser är det som definierar oss - våra humör, känslor och de karaktärsdrag som gör var och en av oss unik. Dessa nyanser spelar en särskild roll när vi väljer hur vi ska bo.

Vad sägs om en elegant vit nyans till matsalen? Kanske en diskret grön till uterummet, i harmoni med naturens färger? Möjligen en fyllig vinröd som uttrycker mod och substans?

Genom att välja rätt färg och nyans till dina dörrar - precis som till väggar, mattor och gardiner - kan du skapa den stämning som passar ditt hem och din livsstil. Harmoni i hemmiljön har en förmåga att skapa harmoni även på insidan.

Vitt är inte bara vitt

Var uppmärksam på att många leverantörer har en vit standardfärg, och att nyansen kan variera från olika leverantörer. Hos de flesta leverantörer är dock vitmålade dörrar, fönster och lister som standard ”bomull”, NCS S 0502-Y. Swedoor använder  NCS S 0502-Y som standardfärg på vita innerdörrar, men kan leverera alla dörrar och karmar i nästan vilken färgkod du vill (t ex NCS S 0500-N som kallas klassisk vit).