Main Media

Ljudreducerande dörrar

Design Ljud Smart

Genom att välja rätt dörr kan du snabbt ge rummets inredning ett lyft, skapa rätt stämning och bestämma mängden ljus och insyn. Det finns även dolda fördelar att fundera över i samband med ditt val av dörrar. Att välja dörrar med ljudreduktion kan göra en stor och prisvärd skillnad i ditt vardagliga liv.

Enligt National Institute of Public Health, kan oväsen och buller inverka negativt på trivsel, prestation, sömn, kommunikation och socialt liv, samt bidra till stressrelaterade sjukdomar. Det norske Folkhelseinstituttet rekommenderar att ljudnivån i bostadsutrymmen inte bör överstiga 30 dB. De flesta vanliga dammsugare ligger på ca 80 dB när de används på maximal effekt. Det säger sig självt att det då är en fördel att kunna stänga en dörr och veta att ljudnivån är hälsomässigt ok i angränsande rum.

Ljudreducerande innerdörrar

Det kan vara väl värt pengarna att satsa på en massiv innerdörr, istället för en lättare dörr med mindre fyllning som släpper igenom mer ljud. Massiva innerdörrar har en ljuddämpande effekt och är ett smart val för rum där ljudnivån kan vara hög, som t.ex. i barnrum, badrum eller tvättstuga. De massiva dörrarna ger också ett mer rejält intryck, och har en kvalitet och finish som de enklare och lättare dörrarna inte har.

“Har du svårt att fokusera? Vi kan hjälpa dig en bit på vägen. Swedoors innerdörrar från ADVANCE-LINE har en massiv kärna som sänker ljudnivån hemma. Swedoor. Take Notice.”

Karm med integrerad tätningslist

Innerdörrar från Swedoor ADVANCE-LINE har en kärna som ger en ljuddämpande effekt. Kombinerat med +Karm eller Flex+Karm minskar bullret ytterligare, då karmarna levereras med integrerad tätningslist som ökar den exklusiva känslan och dämpar ljudet. Dessutom är de kvistfria och har bättre målningsfinish än standardkarmarna. Om du kombinerar en massiv innerdörr, till exempel ADVANCE-LINE Stable med en +karm och en tät tröskellösning, får du en ljudreduktion på ca Rw 23–26 dB.

SmartClose

Nu är det slut med dörrar som smäller! Swedoor SmartClose bygger på en teknik med diskret infällda beslag i tröskel och dörr som gör att dörren automatiskt stängs tyst och lugnt. Funktionen träder i kraft först när dörren stängs och du kan med andra ord även låta dörren stå öppen. SmartClose levereras som en komplett dörrlösning med dämpning och magnetlås. När dörren är öppen är beslagen delvis dolda, de frigörs bara när dörren stängs. Magnetlåset håller dörren på plats när den är stängd. SmartClose finns som tillbehör på alla innerdörrar i ADVANCE-LINE.

Brett utbud av ljuddämpande innerdörrar

I vårt sortiment ADVANCE-LINE har vi åtta modellserier som består av massiva innerdörrar:

Här hittar du garanterat dörrar som passar ditt hem och din personliga stil. Alla dessa modeller är konstruerade runt en massiv ljudisolerande kärna som ger ljuddämpande effekt.