Main Media

Ljuddörrar från Swedoor – upp till 44dB ljudreduktion

Design Ljud

Med ljuddörrar från Swedoor kan du stänga världen ute… eller inne! Antingen är det grannens gräsklippare, ett tåg, en trafikerad väg eller kanske en oönskad konsert i närheten – oljud är oönskat ljud, och något som vi vill stänga ute. Med en ljuddörr från Swedoor kan du det.

Ro och harmoni bör råda innanför husets fyra väggar. Likväl är det ofta en hög stressnivå och sämre sömnkvalitet som präglar mångas vardag. Även om det inte syns, gör valet av ljudreducerande dörrar en stor skillnad i vardagen.

I bland kanske det också är ljud som ska hållas inne. Det är inte säkert att grannarna har samma musiksmak som dig, och det kan vara en fördel att kunna spela hög musik eller använda hammare och borrmaskin utan att grannarna blir störda.

Ljudreducering upp till 44dB

Ljuddörrar från Swedoor har en speciell konstruktion som ger ljudisolering i toppklass – ända upp till 44dB. Ytterdörrarna i Character, Function och Classic har som standard god ljudreducering mellan 28dB och 32dB, men kan också beställas med tillvalet Silence i ljudklassat utförande upp till 44dB. Dörrarna erbjuds i de flesta NCS S-kulör, med olika glasalternativ samt med sidoljus och andra tillbehör. 

Maximal ljuddämpning och extra inbrottssäkerhet

Oavsett vilket mönster, dekor eller glas som passar din stil, kan designen du väljer kombineras med olika krav på klassningar. Ljuddörrar från Swedoor bygger på en unik konstruktion som bjuder helt nya möjligheter, eftersom de i tillägg till de ljudreducerande egenskaperna även kan kombineras med bland annat inbrottsskydd, brandskydd och röktäthet. 

Med ljudreducering i toppklass – upp till 44dB – slipper du som bor i bullriga miljöer att bli störd. Detta låter sig gärna kombineras med hög säkerhet, eftersom du kan få en ljudreducerande ytterdörr med ett nordiskt, träbaserat utseende i kombination med säkerhetsklass RC3. Läs mer om våra säkerhetsdörrar här. 

Den omedelbara effekten av att montera en ny ljuddörr kan vara ganska överraskande – bullret dämpas och möjliggör en fridfull innemiljö. Dörrar från Swedoor levereras med följande ljudklasser: Rw27dB, Rw33dB, Rw38dB og Rw43dB.

Vad innebär en ljuddörr i praktiken?

Förenklat kan man beskriva dörrens ljudreducering genom att exemplifiera upplevelsen av ljud som tränger igenom på följande sätt:

  • Rw 27dB – Samtal i normal nivå kan höras och förstås utanför rummet
  • Rw 33dB – Samtal i normal nivå hörs svagt och kan förstås om man lyssnar noga
  • Rw 38dB – Ssamtal i normal nivå kan inte höras utanför rummet
  • Rw 43dB – Samtal kan inte höras, men rop och skrik kan höras svagt 
  • Rw 45dB – Samtal kan inte höras, rop och skrik kan inte höras