Main Media

Skydda ditt hus mot inbrottstjuvar

Säkerhet

Att bryta upp ytterdörren är i många fall inbrottstjuvens val vid inbrottsförsök. En investering i en säkerhetsdörr av hög kvalitet skyddar inte bara dig och din familj, utan säkrar huset när du är bortrest. Säkerhet bör - och ska - alltid vara prio ett i varje hem, och det börjar med en investering i en ytterdörr av hög kvalitet.

DE DOLDA HEMLIGHETERNA SOM GER DIG EN GOD NATTS SÖMN

Det är inte bara själva dörren i sig som står för säkerheten som krävs. Hemligheten som gör att du sover extra tryggt om natten hänger både på gångjärn, karm och dörrblad. Ett extra lås eller två är inte en avgörande faktor för om dörren är lätt att bryta upp eller inte. Det är kombinationen av dörr, lås, gångjärn och karm som är hemligheten.

VAD ÄR EGENTLIGEN EN SÄKERHETSKLASSAD DÖRR?

Olika säkerhetsklasser visar hur motståndskraftig dörren och materialet är mot inbrott, vandalism och så vidare. Standarden EN 1627 RC3 innebär att dörr och karm klarar ett simulerat inbrottsförsök utifrån givna förutsättningar. Inbrottsförsöket pågår i 20 minuter, och fem av dessa minuter används till att aktivt bearbeta dörr och karm med bland annat en kofot. Tänk på det när du ska köpa en ny dörr!

“Vad gör att du kan sova tryggt på natten? Din ytterdörr…. Alla ytterdörrar från Swedoor är utvecklade för ökad säkerhet och för att göra livet svårare för objudna gäster. Swedoor. Take Notice.”

DESIGN ÄR INGET HINDER FÖR FUNKTIONALITET

Säkerhetsdörr – det låter ganska trist, och säkerhetsdörrar är inte alltid speciellt estetiskt tilltalande. De flesta är gjorda i stål och är sällan särskilt hemtrevliga. Swedoors säkerhetsytterdörrar är däremot i trä och kan matcha vilken designdörr som helst. Hemligheten ligger i detaljerna.

En säkerhetsdörr kan vara elegant, samtidigt som den gör jobbet. ”Smart and beautiful” är alltid en vinnande kombination! Produktserier som Character, Classic och Function från Swedoor har designmodeller som är både vackra att se på, samtidigt som de skyddar dig och din familj.

SÄKERHETSYTTERDÖRR ELLER VANLIG YTTERDÖRR? VAD ÄR SKILLNADEN?

Visuellt sett är en säkerhetsytterdörr väldigt lik vilken ytterdörr som helst. En säkerhetsklassad ytterdörr har extra förstärkningar i karm, glas, gångjärn, lås och beslag, så att du ska vara extra säker mot inbrott. Tester har visat att en vanlig ytterdörr kan ta 5-20 sekunder att bryta upp, jämfört med en RC3-godkänd ytterdörr som en inbrottstjuv kan lägga 20 minuter på för att försöka ta sig in utan resultat. Se filmen här under. Denna tid utgör skillnaden på om inbrottstjuven fortsätter inbrottsförsöket eller inte.

En ytterdörr med god säkerhet är uppbyggd med speciella solida material, som är säkerhetstestade mot inbrott. Oavsett verktyg som används - kofot, hammare, slägga eller borrmaskin – säkerhetsdörren står emot, och förlänger tiden som går åt till ett inbrottsförsök och därmed ökar chansen att inbrottstjuven ger upp.