Main Media

Unika säkerhetsytterdörrar i trä

Design Säkerhet

Våra säkerhetsklassade ytterdörrar är lika snygga som vilka designdörrar som helst. Och det utan att dörrarna förlorar några som helst säkerhetsaspekter. För villaägaren innebär detta unika ytterdörrar – medan inbrottstjuven får en tuff match.

Säkerhetsklassade ytterdörrar är inte alltid särskilt estetiskt tilltalande. De flesta är tillverkade i stål och passar sällan till våra ombonade hem. Swedoors säkerhetsklassade ytterdörrar i trä med samma inbrottssäkerhet, ändrar på detta. Med bättre isolerförmåga och designmöjligheter är Swedoors dörrsortiment ett välkommet tillskott på marknaden.

UNIKA MÖJLIGHETER MED GLAS

Unikt med dörrsortimentet, säkerhetsklassat enligt EN 1627 RC3, är möjligheten att sätta in glas i dörren, något som tidigare har krävt dyra speciallösningar. I det breda sortimentet finns även dörrar som är lämpliga som altandörrar, som klarar kraven för att få klassas som säkerhetsdörrar.

Antal inbrott har ökat under de senaste åren

Enligt Stöldskyddsföreningens statistik har de fullbordade villainbrotten ökat under de senaste åren och många villaägare är också oroade för att inte kunna resa iväg på semester utan att riskera att få inbrott. Att tjuvarna ibland är så fräcka att de inte drar sig för att göra inbrott när familjen ligger hemma och sover, har gjort att många villaägare har valt att förse hallen med metallgrindar eller ståldörrar. Något som nu inte längre behövs när design och säkerhet kan gå hand i hand.

Säkerhetsklassade altandörrar

Valmöjligheterna är många eftersom säkerhetsklassningen kommer att erbjudas i de flesta modellerna i ytterdörrserierna Classic och Function. Säkerhetsklassade alternativ för altandörrar är exempelvis Como, Aral och Caspian.

Detta innebär en säkerhetsklassad ytterdörr

En säkerhetsklassad ytterdörr enligt EN 1627 RC3 innebär att den står emot inbrottsförsök i minst 20 minuter varav tjuven då aktivt under 5 minuter bearbetar dörren med hjälp av verktyg som exempelvis en kofot.