Main Media

Snyggt och säkert även på altanen

Design Säkerhet

Inbrottstjuvar jobbar gärna på husets baksida där de är mer ostörda och uppskattar altandörrarnas enklare konstruktion. Vill du höja säkerheten utan att för den skull göra avkall på dörrens utseende, välj din dörr och dess funktioner med omsorg.

Idag investerar villaägaren gärna i en säker ytterdörr för att minska risken för inbrott. Dessvärre är det inte lika vanligt att man som husägare tänker på altandörren och ofta är det just på baksidan av huset som inbrottstjuven ostört och enkelt lyckas ta sig in.

GLASPARTIER

Även ett glasparti ska vara svårt att ta sig igenom. Värt att tänka på när det gäller en säker altandörr är därför hur infästningen av glaset är gjord och hur enkelt eller svårt det är att ta bort listen som håller glaset på plats.

LÅS

Se även till så att låset har ett så kallat haklås. Ett sådant gör så att dörren ”sitter fast” i karmen när den är stängd och låst.

GÅNGJÄRN

Den tredje punkten att känna till är vikten av bra gångjärn. De ska vara solida och gärna ha en så kallad bakre säkring. Precis som med haklås gör detta så att dörren sitter fast i karmen när den är låst, så även om tjuven sågar av gångjärnen utvändigt går det ändå inte att lyfta av dörren från karmen.

Att välja en säker altandörr behöver inte betyda att huset exteriört får ett mindre tilltalande utseende. Från Swedoor finns dörrmodeller i trä med klassisk formgivning och väl tilltagna glaspartier om så önskas och dörrarna kan fås i många olika standardkulörer. Det går även att specialbeställa valfri kulör.

Helt enkelt snygga, designade – och säkra altandörrar! Caspian, Congo och Aral är snygga modeller til altanen.