Main Media

Släpp in ljuset med hjälp av dörrar med glas

Design Ljus

Ytterdörrar med glas låter dig släppa in ljus i huset – och det kan göras även utan insyn, om du önskar det. Det finns nämligen olika typer av glas till ytterdörrar, och på de flesta modellerna kan du själv välja glastyp. Ytterdörrar med glas kan tillföra det lilla extra. Dina gäster får en flott emottagning och du får samtidigt lite extra ljus.

Oavsett vilken stil du gillar, om det är modern eller traditionell design, eller vilka övriga krav du kan tänkas ställa på din ytterdörr, finns det många möjligheter att kombinera dem med glas. Och vill du släppa in ännu mer ljus, kan du välja en lösning med överljus och/eller sidoljus.

Vilka glastyper finns det?

  • Klarglas – genomskinligt glas där sorlek och placering på glasöppning bestämmer vad som kan ses
  • Cotswoldglas – glas med struktur, går inte att se igenom
  • Sandblästrat glas – dämpar både ljusinsläpp och insyn
  • Maskinantikt glas – glas med ojämnheter, som tex fönsterglas i hus för flera hundra år sedan

Alla glastyper är förstås isolerade för bästa energibesparing.

HUSNUMMER SOM GLAS

Glaset i ytterdörren kan ha fler funktioner än bara ljusinsläpp. Det finns spännande lösningar där glasöppningen utgör ditt husnummer, vilket gör att du får en helt personlig dörr.

SÄKERHETSDÖRR MED GLAS – ÄR DET SÄKERT??

Swedoor har ytterdörrar som är säkerhetsklassade enligt RCS. Glaset i dessa dörrar är ett isolerat säkerhetsglas, som är väldigt svårt för en inbrottstjuv att ta sig igenom. I vårt breda sortiment finns det till och med altandörrar som håller kraven för säkerhetsdörrar. Och det bästa av allt, de ser ut precis som en helt vanlig ytterdörr.

VAD ÄR U-VÄRDE?

Enkelt förklarat är U-värdet hur stort temperaturgenomsläpp en yta har. Ju lägre u-värde, desto bättre isolerad är ytan. Dörrar med lågt u-värde minskar din energiförbrukning och detta märks på lång sikt i plånboken. De allra flesta ytterdörrar på marknaden har ett tillfredsställande u-värde.

“Din entré är det första du ser när du kommer hem, och det sista du ser innan du går.”