FrameFastTM är en patenterad smart lösning för snabb och professionell montering av olika sorters karmar.

FrameFast ger: 

  • Enkelt och snabbt montage
  • Stabil fixering som minskar risken för glapp 
  • Möjlighet till enkel efterjustering 

Att kunna efterjustera utan att behöva demontera dörr och karm (ofta även utan att behöva lossa foder), sparar mycket tid och pengar. FrameFast möjliggör även montage av klassificerade produkter utan att behöva använda de kilar som ofta ställer till problem för brand och ljudtätning. 

Nyhet

Med den nya versionen FrameFast har vi kombinerat de tidigare unika egenskaperna med möjligheten att även kunna borra och montera plugg rakt genom hylsan. Karmen behålls i fixerat läge vilket avsevärt minskar montagetiden och ökar precisionen. 
Observera att den nya FrameFast ersätter den tidigare versionen som nu utgår ur sortimentet.

Vad bör du tänka på vid beställning och montering? 

När du ska använda FrameFast är det nödvändigt att veta i vilken typ av vägg karmen ska monteras. Väggtypen avgör vilka skruvar som ska användas för bästa möjliga resultat.  OBS Till karmhylsorna ska det endast användas anpassade FrameFast-skruvar.

Förborrning och montering av hylsor

Om karmen inte levererats med förmonterade FrameFast-hylsor, ska den förborras med Ø14 mm genomgående hål för hylsorna.

FrameFast till ytterdörrar

Ytterdörrar och sidoljus i ADVANCE-LINE levereras alltid med förmonterade FrameFast-hylsor. För ökad stabilitet levereras dessa dörrar dessutom med dubbla hylsor överst och nederst på gångjärnssidan.  

För övriga ytterdörrar och sidoljus kan FrameFast beställas som tillval – antingen förmonterat eller som separat tillbehörsset. 

FrameFast till innerdörrar

FrameFast kan beställas till alla innerdörrar, antingen förmonterat i karmen eller som separat tillbehörsset. 

FrameFast till massivdörrar 

Du kan beställa FrameFast till de flesta typer massivdörrar vilket även gäller dörrar med inbrotts-, brand- och ljudkrav. Var uppmärksam på att montag kan variera beroende på dörrstorlek och klassificering.  

FrameFast till fönster

FrameFast passar även utmärkt till fönstermontage. Här beställer du FrameFast som komplett tillbehörsset eller till större projekt, som lösa komponenter i storpack.

Vad ingår i leveranser med FrameFast?

Till ytterdörrar med förmonterade hylsor medföljer skruvar för betong/lättbetong och trä samt monteringsanvisningar. Till ytterdörrar i clever-line som endast levereras förborrade (eller helt oborrade) medföljer inga skruvar. Det går att köpa till ett separat FrameFast-set som innehåller både karmhylsor, skruvar, pluggar och plastbrickor. 

Tags

framefast

Gillade du vad du läste?

Dela det här med en vän