Main Media

Glasdörrar ger dig många fördelar

Design Ljus

En modern, hektisk livsstil skapar ofta ett ökat behov av rena linjer och minimal distraktion i hemmiljön. Detta för att våra ögon ska få vila och hjälpa oss att slappna av. Om du känner att den beskrivningen stämmer in på ditt liv, kan glasdörrar vara ett alternativ när du väljer dörrar till din inredning. Få material kan mäta sig med den stilrena elegansen hos glas.

Det finns flera fördelar med att välja glasdörrar. Förmågan att skapa ljus i nya  utrymmen, samtidigt som värmen och lugnet bevaras är unikt för just glasdörrar.

Korridorer och andra speciella utrymmen är ofta beroende av allt naturligt ljus de kan få. Att sätta in glasdörrar i sådana miljöer kan i många fall ge känslan av att man fått ett nytt fönster.

MINDRE INSTÄNGT MED GLASDÖRRAR

Glasdörrar kan ha en dramatisk effekt på både utseendet och känslan i rummet. Oavsett om du väljer en klassisk eller mer modern design, som Unique eller Stable, kan glasdörren stängas utan att rummet känns avskilt eller instängt.

Traditionella bostäder kan ibland ge intryck av många små avskilda ytor, som bakom dörrarna väntar på att frigöras och öppnas upp. Innan du börjar riva väggar, fundera gärna över den gedigna effekt som dörrar med stora glasytor skulle kunna ge ditt hem, tex glas-modellerna i Unique eller Stable. När man satt in glasdörrar tycks de angränsande rummen inte längre instängda och känslan av att ytorna blivit mycket större infinner sig direkt.

SE IN I ANDRA RUM

Det kanske verkar självklart - en av de huvudsakliga fördelarna med glasdörrar är att de är transparenta. Glasdörrar kan göra ditt hem mer sammanhängande, då man från köket eller vardagsrummet kan följa med i vad som händer i andra rum - en inte helt oväsentlig funktion för barnfamiljer...

FLER GLASALTERNATIV

De klassiska franska dörrarna kan ges det lilla extra med fasettslipat glas. Frostat eller gotiskt glas ger ett matt och ogenomskinligt uttryck, genom vilket endast konturerna kan skymtas. Därmed kan du åtnjuta glasets fördelar med ljus och lätthet i kombination med dörrens grundläggande funktioner.

Till de flesta av våra innerdörrar kan du själv välja glastyp. Som standard levereras våra innerdörrar med klarglas, men kan mot ett tillägg fås i: 

  • frostat glas
  • gotikglas 
  • fasettslipat glas (fasettslipat glas endast till spröjsade dörrar)

Alla glas är härdade.