Main Media

Våtrumsdörrar

Våtrumsdörrar används i särskilt fuktiga miljöer, t.ex. badhus, eller i miljöer där man behöver kunna spola av dörrarna regelbundet, t.ex. storkök. Till vanliga toaletter och badrum är det oftast inte nödvändigt med våtrumsdörrar, där brukar laminatbeklädda massivdörrar räcka.

Konstruktion

Dörrbladet är 39 mm tjockt och finns i två olika konstruktioner. Typ 3 består av extruderad polystyren (EPS) med en ram av polyuretanbaserad miljöskiva (återvunnet material). Konstruktionen är belagd med en yta av 2 mm laminat och plastkantlister på dörrens samtliga fyra kanter.

Typ 4 är uppbyggd på samma sätt som typ 3, men är förstärkt med en 0,3 mm aluminiumskiva som säkrar formstabiliteten. Ytterst sitter ett 0,7 mm laminat och plastkantlister runtom. Typ 4 rekommenderas framförallt vid oliksidigt klimat, alltså mellan rum med stor temperaturskillnad.

Våtrumsdörrarna går inte att få med ljud- eller brandklassning. För tätningslist i karmen måste dörren kombineras med stålkarm. Det går att få våtrumsdörrarna som enkel- och pardörr, skjut- och pendeldörr.

Ytbehandling

Våtrumsdörr typ 3 har vitt laminat från Formica, F1040, vilket motsvarar NCS S 0502-G50Y, och vit plastkantlist i kulör 0500-N. Typ 4 går att få med laminat ur vårt standardsortiment vilket kan ses här. Till det valfri plastkantlist ur vårt standardsortiment.

Karm

Till våra våtrumsdörrar rekommenderar vi att man föreskriver aluminiumkarm som antingen är pulverlackad i RAL 9010 eller natureloxerad. Vi har tre varianter, helt utan foder, eller foder på öppnings- eller anslagssidan. Aluminiumkarmen går inte att få foderbildande på båda sidor. Som standard levereras våtrumsdörrar utan tröskel, men som tillval finns 15 mm tröskelplatta eller 27 mm tröskel med anslag, båda i naturanodiserad aluminium.

Det är även möjligt att få stålkarm till våtrumsdörrarna.

Glasöppningar

Våtrumsdörrarna kan förses med glasöppning. Det finns sju standardglasöppningar som kan ses här.

Lätt våtrumsdörr

Till badrum i bostäder där man kan förvänta sig att dörren kommer utsättas för extra mycket fukt finns våtrumsdörr typ 1. Det är en lätt innerdörr med vitt laminat, aluminiumkantlist och träkarm.