Main Media

Karmar till våtrumsdörrar

Våra våtrumsdörrar innehåller endast icke-organiskt material vilket gör att de inte kan suga åt sig någon fukt. Till dessa rekommenderar vi att man använder aluminiumkarm.

Till våtrum som behöver riktiga våtrumsdörrar räknar vi vanligtvis t.ex. storkök, duschrum och badhallar. Det är utrymmen där dörr och karm utsätts för extra mycket fukt, både direkt och indirekt. Badrum och WC däremot rekommenderar vi för det allra mesta helt vanliga dörrar till. Vill man ha lite tåligare dörrar till badrum och WC i offentliga miljöer kan man med fördel välja laminatbeklädda massivdörrar med plastkantlist. Men en vanlig träkarm räcker gott till dessa dörrar.

Till våra våtrumsdörrar däremot rekommenderar vi alltid att man använder en aluminiumkarm. Aluminiumkarmen är fuktbeständig och är förstärkt inuti med en skiva av ett icke-organiskt kompositmaterial som saknar förmåga att dra åt sig fukt. Detta gör karmen lämplig för användning i särskilt fuktiga miljöer.

Karmprofiler

Aluminiumkarmen finns som foderbildande på ena eller andra sidan (inte båda sidor), eller helt utan foder.

Trösklar

Som standard levereras våtrumskarmar utan tröskel, men det finns det två olika aluminiumtrösklar att välja mellan. En 15 mm hög tröskelplatta, och en 27 mm hög anslagströskel.