Värt att veta om Swedoors kvalitetsikoner

Med våra små illustrerade ikoner kan du snabbt se vilken kvalitet och vilka funktionella egenskaper våra dörrar har. Ikonerna gör det lätt för dig att hitta det du söker.

Alla Swedoors dörrar är av god kvalitet, men självklart finns det skillnader. De kan vara svåra att se och förstå av att bara titta på dörren, eftersom det ofta är på insidan som dörrarnas egenskaper skiljer sig åt.

ADVANCE-LINE är en serie produkter som ger dig många olika möjligheter att arbeta med material, färger, funktioner och storlekar när du ska designa dina nya dörrar.

clever-line är en serie standarddörrar med fokus på funktionalitet. Dörrarna finns i ett begränsat antal designvarianter och modeller, men alla är i hög och gedigen kvalitet och uppfyller de grundläggande behoven.

För att hjälpa dig har vi skapat en serie illustrativa ikoner, som upplyser om dörrarnas egenskaper. När du tittar igenom vårt sortiment av dörrar upptäcker du att varje produkt är knuten till en eller flera ikoner. På så sätt kan du snabbt bilda dig en uppfattning om produktens kvalitet och egenskaper och det blir lätt för dig att jämföra produkternas kvalitet. 

Kvalitetsikoner innerdörrar

Kvalitet
Dörrar som är DDK-märkta är framställda av material som undergår en noggrann kvalitetskontroll genom hela produktionsförloppet.

Finish
Dessa dörrar utmärker sig med en yta av särskilt hög kvalitet. Flera lager lack gör dörren oerhört slät och lätt att rengöra.

Garanti
Vi går i god för kvaliteten och ger dig 5 års garanti på produkten.

Ljud
Dörrar med denna ikon har en ljudisolerande stomme, som medverkar till en markant ljudreducerande effekt. En halvering av ljudet kan upplevas, idealiskt för tex barnfamiljer.

Massiv konstruktion
Dessa dörrar är massiva, vilket medverkar till att ge en ökad kvalitetskänsla och bättre stabilitet.

Kvalitetsikoner ytterdörrar

5 års garanti
Dörrarna har 5 års fabriksgaranti.

10 års garanti
Utöver traditionella garantier ger vi hela 10 års garanti på dörrens formstabilitet.

15 års garanti
Utöver traditionella garantier ger vi hela 15 års garanti på dörrens formstabilitet.

CE-märkning
Dörrar med denna ikon uppfyller europeiska krav för CE-märkning.

U-värde
Dessa dörrar har hög isoleringsförmåga som överträffar gällande krav och byggregler.

Ljud
Dörrens speciella konstruktion hjälper till att dämpa störande ljudgenomträngning.

Inbrottssäkerhet
Dessa dörrar är utrustade med förstärkningar som försvårar inbrottsförsök.

Lågenergi
Produkter med denna ikon har specialbyggts för att klara extra höga energikrav som krävs i exempelvis passivhus och plussenergihus.

Säkerhetsklass RC3
Godkänd inbrotts/säkerhetsklass RC3 enligt EU-normer.

Formstabilitetsgarantin handlar om hur väl dörrens form motstår påfrestningar från väder och vind. Trä är ett naturligt och levande material som rör sig! Eftersom ett dörrblad bara har två infästningspunkter (i gångjärnen) som fixerar materialet krävs det mycket av konstruktionen för att klara påfrestningarna i vårt nordiska klimat. Swedoors formstabilitetsgaranti innebär att dörrbladet inte får slå sig mer än 4mm över tid. Avvikelsen mäts genom att placera en rätskiva på dörrens konkava sida och mäta buktningen.

Vilken dörrserie passar dig bäst? Med Swedoors tre produktlinjer kan alla få en kvalitetsdörrlösning.

ÄKTA HANTVERK MÖTER STILFULL DESIGN

SUPERIOR collection är ett unikt sortiment exklusiva innerdörrar som bygger på ren kärlek till klassiskt möbelhantverk och tidlös kvalité. Varje dörr i SUPERIOR är en helhetslösning. Till varje dörrdesign har vi noggrant valt ut och designat ett speciellt sortiment av dörrkarmar, lister, gångjärn, glaslösningar och handtag, som stilistiskt passar perfekt ihop och ger ett harmoniskt och komplett designuttryck. Det ger dig en valfrihet, utan att du ska behöva kompromissa med helhetsintrycket.

 

ADVANCE-LINE DÖRRAR SOM ÖPPNER UPP FÖR FANTASIN

ADVANCE-LINE är en serie dörrar där hög kvalitet, design och valmöjlighet står i fokus. Dörrarna i denna serie ger många möjligheter att arbeta med material, färg och funktion när du ska designa dina dörrar.

clever-line DÖRRAR SOM ÖPPNER UPP FÖR FÖRNUFT

Clever-line är en serie enkla men funktionella dörrar med bra kvalité. Den innehåller flera populära innerdörrsmodeller men med begränsade valmöjligheter.  

Tags

kvalitetsguide

Gillade du vad du läste?

Dela det här med en vän