Main Media

Tycker du om att få oväntat besök?

Design

Hur fungerar det hos dig när det plötsligt bankar på dörren, och ska vara klar att öppna upp ditt hem för oväntade gäster på några få sekunder? Här kan du få inspiration till hur dörrens design kan öppna upp eller avskärma husets entré.

Tidigare var det vanligt att man inte behövde en tid för att besöka familj, vänner och bekanta. Nu tyder det däremot på att fler föredrar att meddela på förhand, innan man plötsligt står utanför och bankar på dörren.

Men vad föredrar du? Få inspiration till att välja den rätta ytterdörren som passar dig och ditt hem.

DEN STÄNGDA OCH ENKLA DÖRREN

Om du föredrar att din ytterdörr ska vara helt tät och inte ge möjlighet till insyn i huset, kan du välja en stilren design utan för många detaljer. Denna typ av dörr föredras ofta när man önskar ett minimalistiskt uttryck, och man undviker att oväntade gäster kan se direkt in i entrén. Om du ändå vill se vem som står på andra sidan dörren, kan du välja att montera en dörrkik, som inte bryter det enkla uttrycket.

DEN IÖGONFALLANDE OCH PERSONLIGA DÖRREN

Om du letar efter en dörr som du kan sätta din personliga prägel på, med design som skiljer sig från mängden, finns det flera möjligheter. Du kan bland annat använda husnumret som glas i dörren, och samtidigt släppa in solstrålarna. Samtidigt får du en elegant och diskret insyn när det väntas gäster.

(Serie: Character. Modell: Identity)

DEN ÖPPNA OCH VÄLKOMNANDE DÖRREN

Dörrar med glas är nuförtiden väldigt populära. Ljuset släpps in och bidrar till att göra hemmet varmt och välkomnande. Om du gärna vill se vad som händer både ute och inne, är det en bra idé att välja en dörr där glaset utgör den största delen av dörren. Det är dessutom en bra idé om du har en smal och trång hall, eftersom ljuset får hallen att verka större. En annan möjlighet är att välja sidoljus och/eller överljus, som ger extra ljusinsläpp.

(Serie: Function. Modell: Caspian)

DEN KREATIVA OCH INTRESSANTA DÖRREN

Det finns många kreativa dörrdesigns, som kombinerar funktion och estetik. Om du gärna vill se vem som ringer på, kan du välja en dörr med kvadratiska fönster, som vid en första anblick inte liknar glas utan istället grafiska element. En populär lösning där dörren omvandlas till ett konstverk.


(Serie: Character. Modell: Pulse)

Gå på upptäcktsfärd i vårt digitala designverktyg och testa olika modeller för att hitta den bästa lösningen:

Om du vill testa de olika modellerna på ditt eget hus, kan du ladda ner vår app Door Designer, och få en bild av hur dörren kommer att se ut hemma hos dig.