Main Media

Så skapar du en snygg entré

Design Ljus

Entrén sätter gränsen mellan inomhus och utomhus, mellan ljus och mörker. Med dörren som utgångspunkt kan du skapa olika entréer med hjälp av sidoljus eller överljus.

Entrén är det första dina gäster möter när de kommer på besök, samtidigt som det önskar dig välkommen hem. Det gäller att skapa en helhet där några utvalda detaljer framhäver den stil du önskar. Lek med element från de olika årstiderna för att skapa den rätta stämningen, med lyktor, säsongens plantor och kanske en krans på dörren vid jul?

Vill du släppa in ljus i hallen utan insyn väljer du överljus, och vill du se vem som kommer på besök väljer du sidoljus. Om du använder sidoljus på båda sidorna om dörren, skapar du en harmonisk symmetri. Vill du ha en extraordinär entré kombinerar du sidoljusen med ett överljus.

För dig som värnar om privatlivet finns det naturligtvis alternativ med olika insynsskyddade glas. Här kan du se olika sidoljus och överljus. Du kan välja mellan klarglas, sandblästrat glas (dämpar både ljusinsläpp och insyn) eller cotswoldglas (glas med struktur som man inte kan se igenom).

Både sidoljus och överljus går naturligtvis få i samma färg som dörren, för en perfekt helhet.

PARDÖRRAR GÖR ENTRÉ

En parytterdörr är en lösning som her din entré en exklusiv upplevelse. Du kan t ex öppna upp en stor inbjudande entré för dina gäster vid sommarfesten. Det är även en väldigt praktisk lösning och underlättar när du ska bära in en soffa, barnvagn eller andra stora möbler. De flesta av våra ytterdörrar kan beställas som pardörrar, och kombinerar du pardörren med olika lösningar som sidoljus och/eller överljus så skapar du en stor, öppen entre som ger hela huset ett lyft.

“Kombinerar du pardörrar med olika lösningar som t ex sidoljus och/eller överljus, så skapar du en magnifik entré som ger hela entrén ett lyft.”