Main Media

Dörrlösningar till spaanläggningar

Brand Design Smart Spa & bastu

Swedoor är leverantör av professionella dörrlösningar som lever upp till de krav som ställs i fuktiga utrymmen som finns i spaanläggningar.  

Behovet av dörrar i på gym, badhus och spaanläggningar varierar utefter inrikting av verksamhet. Men det är alltid ett krav att dörrarna ska fungera i våtrum och att de uppfyller krav för säkerhet och välbefinnande. 

Våtrumsdörrar

Om en invändig dörr konstant utsätts för fukt och vatten kommer den inom tid att slå sig och följden blir att den inte längre fungerar optimalt. Därför är det viktigt att använda anpassade våtrumsdörrar vid byggnation av till exemepl ett spa då det är en fuktig miljö i omklädningsrum, poolområden och bastu. En våtrumsdörr står inte bara emot fukt utan har också en slitstark yta som är enklare att hålla ren vilket är extra viktigt i lokaler som ställer högra krav på städning och hygien.  

Glaspartier

I många spaanläggningar väljer man att montera invändiga dörrar med glaspartier då det underlättar för gästerna att få en överblick av anläggningen. Glaspartierna ger dessutom en känsla av rymd, ger ett behagligare inomhusklimat och låter ljuset flöda mellan olika rum. 

Swedoors våtrumsdörrar erbjuds både med och utan glas och i flera olika utföranden. För högsta möjliga säkerhet har glaspartierna härdat säkerhetsglas som standard. 

Bastu

Vi har stor erfarenhet av att tillverka dörrar till bastu – inte minst eftersom vi även är verksamma i Finland! Den höga värmen och fuktigheten från en bastu ställer högra krav på dörren, som både ska kunna motstå höga temeraturer men också har en säkerhet i toppklass. Designen är enkel och stilren med tonat glas och massiv träkarm som ger en ombonat känsla och som passar in i de flesta miljöer. 

Ljudreducerande dörrar

På ett spa bör ljudnivån vara låg för att ge en känsla av lugn och ro för besökarna. Men tidvis kan det ändå bli lite stökigt när besökare strömmar in. Ljudisolerande dörrar ger en lugnare upplevelse för både besökare och anställda. Vi tillverkar olika typer av ljudreducerande dörrar som stänger ute ljud från till exemepel poolområden in till behandlingsrum – allt för att få en så lugn och rofylld upplevelse som man förväntar sig.

Branddörrar

I offentliga byggnader är det inte bara viktigt att säkerheten är den allra högsta – det är faktiskt ett krav. Därför bör brandsäkra dörrar installeras i spanläggningar för att säkerställa att eventuell brand kan avskiljas i olika sektioner av byggnaden. Det gör att evakuering av byggnaden blir lättare. Vi erbjuder brandklassade massivdörrar i klasserna E30, EI30, E60 och EI60.

Hållbarhet

Många spaanläggningar byggs eller renoveras idag med omtanke och ansvar för miljön. Vi arbetar kontinuerligt med produktutveckling inom miljö och hållbar produktion och är väldigt stolta över att  kunna erbjuda Nordens bredaste utbud av hållbara dörrlösningar, som exempelvis FSC-certifierade dörrar eller dörrar som kan ingå i Svanenmärkta byggnader

BIM-objekt

Objekten är tillgängliga direkt i REVIT och ArchiCAD via appen från BIMObject. De kan också hämtas från swedoor.se/bim eller portalen bimobject.com. 

Inspiration

Se våra cases

Letar du efter inspiration? Ta en titt bland våra referensprojekt och se hur Swedoor har lösningar för olika miljöer

Se cases