Main Media

Unika upplevelser och fingertoppskänsla på Ellery Beach House

Hotel,Restaurant,Spa & bastu

Ellery Beach House ligger längst ut på Lidingö i Stockholm och har på kort tid blivit den mest omtalade samlingsplatsen för de som vill njuta av unika upplevelser, spa, god mat, padel, samvaro och vacker utsikt. Allt paketerat med glimten i ögat och känsla av exklusivitet i varje detalj. Skaparna bakom bland annat framgångsrika Steam Hotell i Västerås och Hotel Pigalle i Göteborg står för konceptet av Ellery Beach House som de själva beskriver som ”en flirt med 60-talets Palm Springs”.

Ess Group startade 2007 då de köpte upp Ystad Saltsjöbad som de, genom att utveckla och bygga om, har gjort till ett konferenshotell som i stort sett är fullbokad, året runt. Resan har gått vidare genom åren och fram till idag har de tagit över och utvecklat 10 destinationer och 15 restauranger. Senaste tillskottet är Ellery Beach House som närmast kan beskrivas som en ”lekplats för vuxna” där Ess Group har hittat en miljö, ett tonfall och ett koncept som gjort att hotellet har varit fullbelagt från första öppningsdagen i september 2020. Jens Odén arbetar som projektledare på Ess Group och han berättar att varje projekt företaget driver är unikt och att all fokus ligger på att få fram exakt rätt känsla.

“Vi bygger inte bara modernt och nytt, vi letar efter en ton och ett uttryck för varje projekt. Vi jobbar väldigt känslomässigt med äkta material som trä, sten, stål och glas istället för plast och laminat. Vi är extremt petiga med detaljer”

Jens Odén | Projektledare på Ess Group

- Vi bygger inte bara modernt och nytt, vi letar efter en ton och ett uttryck för varje projekt. Vi jobbar väldigt känslomässigt med äkta material som trä, sten, stål och glas istället för plast och laminat. Vi är extremt petiga med detaljer, skrattar Jens

När man går runt på anläggningen ser man tydligt att stor vikt har lagts på detaljer. Dörrarna in till hotellrummen har beställts grundmålade och släta. Lister har sedan beställts separat och limmats på för att få exakt rätt design och mått. Efter det har varje dörr handmålats för att få rätta känslan av penselmålning.

-Vi har dörrar från Swedoor på vårt hotell Bellora i Göteborg, och de har fungerat väldigt bra så vi bestämde att vi ville ha samma dörrar till Ellery Beach House, berättar Jens.

Dörrarna till hotellrummen är ljudreducerande till 40 dB vilket ger en tystare upplevelse mellan rum och hotellkorridorerna. Mikael Johansson jobbar som platschef på Bra Bygg som är byggentreprenaden som varit ansvariga för bygget.

- Vid slutbesiktningen gjordes tester för att säkerställa att dörrarna höll måttet när det gäller ljuddämpning och det visade sig att de inte bara uppnådde utan också överträffade den klassning de hade, berättar Mikael.
Detta visar att det lönar sig att satsa på dörrar av hög kvalitet för att skapa en behagligare miljö. Precis som med de specialbeställda dörrarna är de flesta möbler och annan inredning tillverkade på plats eller via specialbeställningar.

-Det har varit väldigt roligt att vara med och bygga Ellery tillsammans med Ess Group, det är enormt fokus på detaljer så att det ska bli exakt som det är tänkt. Blir det inte perfekt gör man om helt enkelt så det är en utmaning, säger Mikael men som också berättar att alla i teamet på Bra Bygg tycker att det är kul att få göra det där lilla extra som lyfter upplevelsen.

Överallt i anläggningen hittar vi roliga detaljer och spännande texter som skapar upplevelser och nyfikenhet – för visst vill man vara med om en bar som plötsligt dyker upp under stenplattorna vid utomhuspoolen? Eller få ligga i ett eldrum med plats för ett helt sällskap på mjuka kuddar?