Main Media

Exklusivt villatänk i nybyggd bostadsrätts-förening

Bostad

På vackra Värmdö i Stockholms skärgård hittar vi nybyggda bostadsrättsföreningen Strömma Skärgårdsstad. Med fokus på hållbarhet, miljö och exklusiva materialval har Elithus byggt 16 bostäder som alla är platsbyggda för att passa in i den omgivande naturen.

Bygget av dessa unika bostäder påbörjades under 2018 och kommer att färdigställas i etapper med sista inflytt under hösten 2021. Misha Istratov är VD på Elithus och han berättar entusiastiskt om deras projekt.

-Strömma Skärgårdsstad är som bostadsrättsförening unik i det avseendet att alla hus är designade och platsbyggda för att passa in perfekt på varje tomt. Det gör att naturen kommer väldigt nära och påverkan på marken blir minimal. Vi har egen personal som har ritat, projekterat och byggt och det gör att vi kan kvalitetssäkra hela projektet, från början till slut, säger Misha.

Bostadsrättsföreningen består av åtta fristående hus och fyra parhus. Husen är i vit puts som symboliserar det tidlösa och träpanel i fem olika nyanser för den naturliga och jordnära känslan. Swedoor har levererat samtliga inner- och ytterdörrar till projektet.

“Strömma Skärgårdsstad är som bostadsrättsförening unik i det avseendet att alla hus är designade och platsbyggda för att passa in perfekt på varje tomt. Det gör att naturen kommer väldigt nära och påverkan på marken blir minimal”

Misha Istratov | VD, Elithus

Ytterdörrarna heter Tower och kommer från produktserien Character som utmärker sig med dolda gångjärn och listfria glas. Färgen på dörrarna är samma mörka grå som kommer igen i samtliga fönster. Innerdörrarna heter Stable och är en massiv, slät dörr och Elithus har valt extra höga dörrar eftersom takhöjden i många fall är hela tre meter. Innerdörrarna är 2.40 meter höga vilket ger ett elegant uttryck.

-Vi strävar efter en tidlös design på våra hus, säger Misha. Design ska inte kännas gammal efter ett par år och vi tycker att vi lyckas med det. Ett hus från Elithus ska alltid kännas aktuellt!

Elithus samarbetar i så hög grad som möjligt med svenska leverantörer av material, både för att stötta den svenska industrin men också med tanke på miljö och hållbarhet. Elithus har bestämt sig för att bli Sveriges mest miljö- och klimatvänliga företag inom byggbranschen under 2020 och har tagit fram åtgärder som direkt införlivats i verksamheten, allt från växtbaserad konferensmat till sopsäckar i återvunnen plast. Spännande tycker vi på Swedoor och vi är stolta över att få leverera dörrar till dessa vackra hus!