Main Media

Turbine Hotel – Västerås

Hotel

Swedoor förstärker boutiquekänsla på nyöppnat designhotell

Precis intill Mälaren ligger ett av Sveriges främsta boutiquehotell, Turbine Hotel. 40 exklusiva rum, en helt egen biograf, karaokedueller och möjligheten till att beställa upp gitarrer via rumservice, gör hotellet till en alldeles unik upplevelse. Fastigheten, som är ett gammalt ångkraftverk, präglas av en miljö där flera stilar möts. Art déco, eklekticism och industriell design genomsyrar inredningen i en alldeles egenartad tappning. 

Hotellprojektet Turbine Hotel påbörjades i mars 2019 och skulle byggas i samma hus som det Instagramvänliga Steam Hotel. I samband med byggstarten tog Turbine Hotel kontakt med Swedoor för att hitta passande dörrar till rummen.

– Vi gjorde om två plan i samband med byggnationen av Turbine Hotel. Vårt mål med projektet var att spara själva fasaden av ångkraftverket för att skapa ett nytt, unikt koncept med fokus på boutiquekänslan. Därför valde vi Swedoor som kunde erbjuda en skräddarsydd lösning, säger Anders Persson, projektansvarig på Peab.

Från skiss till verklighet

Cirka 100 dörrar beställdes för att matcha inredningen till de 40 hotellrummen. Masterdörrar med dekorpålimning in till hotellrummen installerades och likaså spegeldörrar till toaletterna, i modell Craft04 - målade i samma färg som väggarna. Målet var att skapa en rockig businessatmosfär för att både attrahera affärsresenären och den privata gästen. Därför var dörrar från Swedoor en perfekt lösning. Designen passade väl in i den övriga inredningen och stärkte upp den intima atmosfären i hotellet. 

– Vi ville skapa en inredning som faller många i smaken. Eftersom många kommer hit i anledning av jobb, är det viktigt att designen av till exempel dörrar, har en lekfull, men ändå sofistikerad touch. Det kunde Swedoor leverera, säger Nicklas Sjösten, Projektledare för ESS Group AB. 

“Vi ville skapa en inredning som faller många i smaken. Eftersom många kommer hit i anledning av jobb, är det viktigt att designen av till exempel dörrar, har en lekfull, men ändå sofistikerad touch. Det kunde Swedoor leverera.”

Nicklas Sjösten | Projektledare för ESS Group AB

Smidig leveransprocess

Varför valet föll på just Swedoor som dörrleverantör var inte bara av stilistiska anledningar utan även för de snabba leveranstiderna.

– Vi var inte ute i god tid och behövde få in dörrarna inom väldigt kort varsel. Vi hade ett avtal med Swedoor sedan tidigare och jag upplevde leveransprocessen som väldigt smidig, säger Ander Persson. 

Projektet färdigställdes i mitten av november 2019, vilket gjorde att hotellet kunde öppna portarna den 1 december samma år. I dag flockas gäster för att ta del av det unika konceptet kallat Turbine Hotel.