Main Media

Regelparti för tunnare vägg vid infälld skjutdörr

Infällda skjutdörrar är ett av de bästa sätten att både spara yta och skapa rymd i en bostad. Alla våra bostadsinnerdörrar går att få som skjutdörrar, och du kan därför lätt kombinera slagdörrar och skjutdörrar i samma bostad.

För att bygga in en skjutdörr har vi två olika lösningar. Dels kan du välja att bygga väggen på plats. Vi kan då leverera skenan som dörren hänger i, och en skjutdörrskarm som monteras i själva dörröppningen. Här är dock minsta karmdjup 147 mm, vilket alltså blir en relativt tjock vägg för en bostad.

Alternativet som många väljer är ett färdigt regelparti som monteras ihop på plats och sedan sätts väggskivor på. Du kan då få en vägg med 70-regel och enkel väggskiva på varje sida som ger en total väggtjocklek på 96 mm. Det finns flera olika varianter med bland annat 95-regel och dubbla skivor, eller för badrum med plats för kakel på en sida.

Viktigt att tänka på är att infällda skjutdörrar med glaslister endast kan kombineras med regelpartier som har 95-regel. Detta för att glaslisterna gör att dörrbladet blir för tjockt för att få plats vid 70-regel. Samtliga glasade massivdörrar och bostadsinnerdörrar förutom serien Unique och Unique HP får glaslister när de ska ha glasöppning.

Mer information om våra regelpartier finns att läsa i Mått & Fakta här.

Här kan du också läsa om våra nya infällda toavred som ger ett bättre fritt öppningsmått när en infälld skjutdörr används in till WC/badrum.