Main Media

Färgsätt med laminatdörrar

Design

Laminat är den tåligaste ytbehandling vi har att erbjuda till invändiga massiva trädörrar för offentlig miljö. Vita laminatdörrar är de vi säljer mest av, men möjligheterna är stora när det kommer till att använda laminat för färgsättning.

Ett laminat är hygieniskt bra och tål mycket slitage vilket gör att det passar särskilt bra som ytbehandling i vård- och skolmiljö. Laminatets kant är dock ömtålig och därför måste en laminatdörr alltid ha en kantlösning som skyddar den. I vårt fall har vi två olika kantlösningar att erbjuda, plastkantlist och softkantlist. Vad en plastkantlist är förklarar sig självt, men ordet softkantlist är inte lika självklart. Softkantlisten är vår variant av träkantlist. Den består av ett faner som specialbehandlas för att bli hårt och tåligt. Softkantlisten har något rundade hörn och viks över laminatet medan laminatet går emot plastkantlisten som har rakare hörn.

Högtryckslaminat

Vi använder främst laminat från Formica och Pfleiderer som båda är några av världens största tillverkare av högtryckslaminat. Båda erbjuder laminat som tillverkas i ett lämpligt format för dörrar. Här ser du våra standardlaminat och tillhörande kantlister (länk till Mått & Fakta): här. Väljer du bland dem så kan du alltid vara säker på bästa pris och leveranstid. Hittar du inget laminat där som passar kan du välja även andra, men för att undvika alltför höga kostnader är det en god idé att du håller dig till standardsortimentet. Funderar du över eventuella tilläggskostnader för det laminat du väljer är du välkommen att kontakta oss!

Laminat finns i väldigt många olika kulörer och även med trämönster och andra typer av mönster. Det är också möjligt att få en bild eller ett eget mönster tryckt på laminatet vilket ger helt unika dörrar.

Så, utforska laminatets möjligheter och glöm inte att använda färg!