Main Media

Välj rätt dörr till förrådet

Smart

En del förråd är välisolerade och fungerar nästan som små hus, medan andra förråd är dåligt isolerade och därför ganska kalla. Vi har dörrar som passar både varma och kalla förråd.

När du byter ytterdörr kanske du även ska överväga att byta dörren även till förrådet eller garaget? I clever-line serien kan du välja mellan flera olika kallförrådsdörrar och varmförrådsdörrar.

KALLFÖRRÅDSDÖRRAR

Kallförrådsdörrarna har mycket enkel isolering och bör endast användas för ouppvärmda utrymmen med liten eller ingen temperaturskillnad mellan inne och ute. Dörrarna är beklädda med klassisk furu, som måste behandlas före montering.

VARMFÖRRÅDSDÖRRAR

Varmförrådsdörrarna är mer lika vanliga ytterdörrar. De har en konstruktion med välisolerande stomme som även innehåller aluminiumplåtar för att garantera god formstabilitet. De är avsedda för utrymmen med begränsad uppvärmning <18 grader. De har ytmaterial av spårfräst björkplywood och behandlas antingen med pigmenterad oljelasyr eller lämplig heltäckande färg (avsedd för utomhusbruk) omedelbart vid montering.

Om du har värdefulla saker i förrådet rekommenderar vi att du använder en av Swedoors vanliga ytterdörrar, som har väsentligt högre säkerhet och är CE-märkt. Ett annat tips för att öka säkerheten är att välja en förrådsdörr utan glas.

Lycka till!

YTTERDÖRR SOM FÖRRÅDSDÖRR FÖR ÖKAD SÄKERHET OCH ISOLERING

Fler och fler väljer att använda en vanlig ytterdörr till förrådet eller garaget, både för extra säkerhet och bättre isolering, men också för att de vill att förrådsdörren ska matcha ytterdörren.