Main Media

Drömmen om ett skafferi!

Design Isolering Smart

Allt fler väljer att bygga ett skafferi när de bygger nytt eller renoverar befintligt kök. Och visst är det lyxigt med ett stort skafferi - och med en skafferidörr håller maten sig sval och fräsch längre!

Vad är då en skafferidörr? Jo, det är egentligen en helt vanlig innerdörr men den är isolerad och har en tunn stålplåt på insidan av dörren. Plåten gör att man kan säkerställa 20 graders skillnad mellan rummet och skaffferiet. Den extra isoleringen sätter man i spegeldörrar för att göra insidan av dörren plan för att kunna sätta fast plåten. Dörren Stable GW som är slät från början har ingen extra isolering utan det räcker med stålplåten för att isolera.

Skafferidörrarna går att få i modellerna Stable GW, Craft 03, Craft 04N, Unique 01L, Unique 02L och Unique 03L. Dörrarna ska alltid monteras med en +Karm som har tätningslist för att säkerställa bästa isolering. Skafferidörren levereras också med en skafferitröskel som även den har en tätningslist. 

I grundutförande finns skafferidörrarna i två nyanser av vitt,  NCS S-0502Y samt NCS S-0500N men går att få i andra nyanser vid förfrågan. På bilderna i denna artikel har ägarna av köket valt att få dörren i samma nyans som köksluckorna. Här finns ett produktblad som presenterar våra Skafferidörrar.