Main Media

Matcha din ytterdörr med både fasad och hall

Att välja färg på sin nya ytterdörr kan kännas som ett stort beslut då man vill vara säker på att inte tröttna, att den ska passa fasaden men också att den ska följa färgsättningen i hallen. Omöjlig ekvation? Absolut inte – svaret är en tvåfärgad dörr!

Samtliga dörrar i serien ADVANCE-LINE går att få med tillägget tvåfärgsmålning. Det betyder att du kan får en dörr med en kulör på utsidan och en annan på insidan. Det perfekta valet om du har svårt att välja. När man väljer tvåfärgsmålning blir också karmen tvåfärgad vilket gör att dörren ser precis lika fin ut från båda håll.

 

I exemplet ovan ville ägarna ha en blå dörr för det passade väldigt bra till den faluröda fasaden och vita knutarna. Men då huset är litet och öppet i planlösningen var ägarna rädda för att ytterdörrens blå insida skulle bli väldigt dominerande inslag i den i övrigt vita och grå inredningen. Valet föll då på en blå utsida och en vit insida, och resultatet blev verkligen perfekt.

“Var inte rädd för att välja en ytterdörr med en färg som sticker ut. En ytterdörr kan sätta stilen på hela huset och det finns ingen anledning att ha samma dörr som ”alla andra” i grannskapet – tvärtom, ge din entré den känsla som du vill att resten av huset ska ge!”

Minna Bergkvist | Marknadschef, Swedoor

Traditionellt har svenskarna valt vita, grå eller röda dörrar men de senaste åren har svarta dörrar gjort storstilad entré. Svarta dörrar ger ett sobert intryck, men nackdelen är att de blir väldigt varma i solljus. Vår rekommendation är att fundera ett extra varv innan du väljer en mörk dörr om den ska stå i söderläge eller utan skyddande tak.

 

Ett sätt att välja kulör på dörren är välja utefter den arkitektoniska stilen på ditt hus. Ett gammaldags rött trähus blir väldigt vackert tillsammans med en ockragul dörr, ett vitputsat funkishus värms upp av en mjuk ekdörr och ett traditionellt sextiotalhus i mexitegel går att ge en riktigt vitaminkick med en modern dörr. Det finns en dörr för varje typ av hus – det gäller bara att ge sig tid att hitta rätt!