Main Media

Sveriges mest omtalade hem är verkligen extra allt

Det har varit svårt att undgå att en av våra mest folkkära artister, Pernilla Wahlgren, har byggt hus. Men huset är värt uppmärksamheten – här har visionen om ett välkomnande och personligt hem verkligen uppfyllts och varje vrå är vacker och väl genomtänkt. Swedoor är stolta över att Pernilla valde innerdörrar från vår mest exklusiva serie SUPERIOR Collection till hela sitt drömprojekt Villa Wahlgren.

Under hösten 2021 påbörjades markarbetena på tomten på Lidingö, utanför Stockholm. Tomten hade stått övergiven i över 20 år och har ett vackert läge i villaområdet Sticklinge, med utsikt över Stora Värtan och Djursholm. Pernilla var ute och promenerade i området en dag när hon hittade ett hus som hon förälskade sig i – så mycket att hon faktiskt tog reda på både vem som hade designat huset och vilka som hade byggt det. Det är bakgrunden till att arkitekten Heidi Mikaelsen och hustillverkaren Rörvikshus blev dem som fick uppdraget att ta fram Pernillas drömhus.

- Det mest utmanande med projektet var att kombinera önskemålen kring huset med en tomt som är kraftigt kuperad på ett berg som stiger sex meter från trappans nedre del vid parkeringen upp till entrén på huset, berättar arkitekten Heidi i realityserien Villa Wahlgren som har sänts på Kanal 5.

Huset är skräddarsytt efter Pernillas önskemål om stora sällskapsytor där hela familjen kan samlas – men också önskan att få ett riktigt stort och härligt dressing room på övervåningen. Inredningsföretaget Home of ESS är en del av ESS Group som ligger bakom kända hotell som bland annat Ellery Beach House på Lidingö och nyöppnade Jayz´s i Göteborg. Devisen hos Home of ESS är att du ska få möjlighet att ta med dig hotellkänslan som du älskar hem och deras vision för inredning passade Pernillas önskemål perfekt.

Pernillas goda vän, arkitekten Thomas Sandell har varit ett stöd genom hela byggprocessen, något vi har fått följa via TV-serien ”Villa Wahlgren:

- Att ha ett hotellrum som förebild är kanske det sista man ska ha. Där bor du i genomsnitt 1,3 nätter – inte hela livet. Men hela huset är väldigt mycket Pernilla. Jag är säker på att hon kommer att trivas där, säger Thomas Sandell.

Valet av inredning är gjort ner på minsta detalj där golvet i hallen har exakt samma nyans som bland annat taket (!) och dörrar, dörrfoder och karmar. Dörrarna som valdes är vackra spegeldörrarna Arv från SUPERIOR Collection. Dörrarna tillverkas i vår fabrik i Danmark av erfarna hantverkare som lägger mycket tid vid varje dörr. Smycket i Pernillas kök är pardörrarna Arv 7211 som leder in till hennes omtalade skafferi. Dessa pardörrar visar verkligen hur mycket dörrar kan tillföra ett hem om man ger dem utrymme. Vi är glada över vårt samarbete med Rörvikshus som gjorde att vi fick leverera dörrarna till detta speciella och genomtänkta hem!