Main Media

Dörrlösningar till parkeringshus

Brand Parkering

Swedoor har många års erfarenhet av tillverkning av robusta och säkra dörrlösningar till parkeringshus. Hållbarhet och styrka kombinerat med brand- och ljudkrav blir allt viktigare när det ska monteras dörrar för professionellt bruk till exempel i parkeringshus. Därför har vi introducerat en ståldörrsserie i en elegant design som uppfyller en lång rad av brand-, ljud- och funktionskrav. 

Vi har bland annat levererat 16 ståldörrar till parkeringshuset ”Patienternes P-Hus” vid Vejle Sjukhus i Danmark, där man tar lagt särskild vikt vid slitstyrka, brandklassning och hög säkerhet samtidigt som det var viktigt med snygg design då det är en modern byggnad. 

Robust och slitstark dörrlösning

Man kan med fördel välja att integrera dörren i extra hållbara material i planeringen av bygget, det är viktigt att dörren håller i många år framöver. I parkeringshus blir dörrarna ofta omilt behandlade och därför rekommenderar vi att välja ståldörrar. 

Swedoors ståldörrsserie utmärker sig med sin starka konstruktion, där stommen är effektivt brandhämmande samtidigt som den bidrar till en markant ljuddämpning. Ståldörren är testad och certifierad efter europeisk standard och klassas som EI₂30 och EI₂60. Dörrarna erbjuds också med röktäthet med klassning Sa och Sm (S200), som kan förhindra genomträngning av både varm och kall rök. Kvaliteten på dörren är genomgående väldigt hög och är pulverlackerad i korissionsklass C2m och har galvaniserad stål som standard. Allt för att minimera problem och säkerställa en optimalt fungerande produkt. 

Branddörrar till parkeringshus

Brandisolerande dörrar sätts ofta in i parkeringshus och Swedoors branddörrar är grundligt testade och godkända i förhållande till lagstadgade krav. De är dessutom DS-certifierade och har brandklassificering F30 och F60. För Swedoors ståldörrar så gäller brandklasserna EI230, EI260 och upp till EI2120 (120 minuters isolerat brandmotstånd).

Röktäta dörrar

En röktät dörr kan förhindra att giftiga gaser sprider sig via korridorer, trapphus och andra utrymningsvägar. Vi eventuell brand kan en röktät dörr vara avgörande för händelseförloppet och dörrar från Swedoor finns både med rökklassning Sa och S200 (kall och varm rök). 

Yta

Vilevererar dörrar och karmar i nästan alla färger i NCS- och RAL-skalan och har ett stort urval av standardlaminat och fanér. Så det är enkelt att få dörrarna i parkeringshuset i önskad färg! 

BIM-objekt

Objekten finns tillgängliga direkt i REVIT och ArchiCAD via appen från BIMobject. De kan också laddas ner via swedoor.se/bim eller portalen bimobject.com.

Inspiration

Se våra cases

Letar du efter inspiration? Ta en titt bland våra referensprojekt och se hur Swedoor har lösningar för olika miljöer

Se cases