Main Media

Teaterhuset i Norrtälje

Bostad

1914 byggdes det berömda Teaterhuset mitt i centrala Norrtälje. Huset fylldes av underhållning i form av teateruppsättningar och kabaréer. Men det fick ett slut i mitten av 50-talet då det byggdes om till en biograf. Invånarna i Norrtälje fick njuta av film i huset under 15 års tid och biografen var för många den naturliga mötesplatsen. 1971 byggdes huset återigen om, denna gång till fyra butikslokaler och tio lägenheter.

Men tidens tand sätter sina spår och under 2019 var det dags att återigen renovera fastigheten. I samband med beslutet valde fastighetsägaren, Anders Eriksson, att även byta ut lägenhetsentrédörrarna och tog därför kontakt med Swedoor. Han var på jakt efter moderna dörrar som hade fokus på säkerhet och ljuddämpande egenskaper.

– Vi har haft ett bra samarbete med Beijer Bygg i Norrtälje och vi fick rådet av dem att välja säkerhetsklassade dörrar från Swedoor, berättar Anders Eriksson. 

Målet var att bevara Teaterhusets rika historia och fräscha upp fastighetens unika karaktär.

“Vi valde att sätta in nästan exakt likadana dörrar som det var sedan innan, vita spegeldörrar som passar husets stil väldigt bra”

Anders Eriksson | Fastighetsägar

– Vi valde att sätta in nästan exakt likadana dörrar som det var sedan innan, vita spegeldörrar som passar husets stil väldigt bra. Vi anlitade Stockholms Inbrottsskydd för installationen och vi är väldigt nöjda med resultatet. Det blev ett riktigt lyft för fastigheten, avslutar Anders.