Main Media

Nybyggt LSS-boende i Borås

Borås kommun har byggt nya lokaler till ett LSS-boende med dygnet-runt-verksamhet på Svensgärde, strax utanför tätorten. Resultatet är genomtänkta lokaler i natursköna omgivningar i ett befintligt villaområde.

Om man har en funktionsnedsättning som gör att man inte kan bo i en egen bostad kan man få plats på ett boende med särskild service (LSS-boende). I ett LSS-boende kan man bo i en egen lägenhet, men få hjälp med att klara vardagslivet.

Borås kommun har, tillsammans med Skanska, byggt en så kallad gruppbostad, med sex lägenheter där personer med kognitiva funktionsvariationer och begynnande demens kan bo. I lokalerna ingår gemensamma utrymmen som kök och samlingsrum men varje boende har egna sovrum, toaletter och kokvrå.

Swedoor har levererat en mängd olika dörrar till projektet, bland annat RC1-klassade lägenhetsentrédörrar in till varje lägenhet. Till de allmänna utrymmena är massivdörrar både med och utan glas monterat och inne i varje lägenhet finns våra omtyckta, massiva innerdörrar i modellen Unique.

Fakta

Projekt LSS-boende
Beställare Borås kommun
Entreprenör Skanska
Levererat RC1-klassade lägenhetsentrédörrar, massivdörrar, innerdörrar samt varmförrådsdörrar