Main Media

Mötesplats för alla på Handelskammaren

I början av 2021 stod nya lokaler redo för Handelskammaren i Jönköping. Drömmen var att få en mötesplats för näringslivet i Jönköpings län och behovet var påtagligt. Resultatet blev en välkomnande miljö som bjuder in till kreativitet och nya samarbeten.

Handelskammaren i Jönköping är en oberoende och självständig organisation som ägs av sina medlemmar och vars uppgift är att skapa bra förutsättningar för länets företag. Handelskammaren hade växt ur sina befintliga lokaler och ville skapa en mötesplats för länets företagare. Lokalen som valdes ligger mitt i centrala Jönköping, nära både tåg- och busstation. Man ville skapa en känsla av att företagen i länet finns representerade i lokalen och att miljön ska upplevas som harmonisk, omhändertagande, inspirerande och flexibel.

Att tänka lokalt var något som var självklart, oavsett val av möbler, byggledare eller arkitekt/inredningsarkitekt. Materialvalen är genomgående naturliga med mycket trä och sten och kulörpaletten är dämpad med gröna toner, ek och ask. Väggarna är av gjorda av mdf som klätts med ekfanér och grönmålade, spårfrästa skivor. Dörrarna är massiva med ekfanér och dolda gångjärn. Väggarna är byggda som portallösningar vilket gör att dörrarna blir en elegant del av väggen.

Karmarna är specialtillverkade och är anpassade till portalerna för att inte synas. Detta ger ett väldigt rent och avskalat intryck. Dörrarna är ljudklassade vilket ger tyst och behaglig miljö trots att det stundtals är många människor som rör sig i lokalerna.

Fakta

Projekt: Kontors- och möteslokaler för Handelskammaren i Jönköping
Arkitekt: Yellon
Läge: Jönköping, Sverige
Storlek: 400 m2
Dörrar: 10 stycken ljudklassade massivdörrar i ekfanér med dolda gångjärn