Main Media

Egen vinkällare och hänförande utsikt i Italienska villan

På en höjd precis vid infarten till Åkersberga utanför Stockholm ligger ett nybyggt hus döpt till Italienska villan. I huset ryms sex lägenheter och överallt hittar vi påkostade materialval och genomtänka lösningar för ett bekvämt liv med en tydlig känsla av medelhav och italiensk inspiration.

Berget vid infarten till Åkersberga kallas för Drakhöjden och där har det lokala byggföretaget MBA Entreprenad AB under flera år byggt unika och välplanerade bostäder i olika etapper. Sist ut var projektet som fick namnet ”Italienska villan”.

- Jag vill göra något nytt i varje projekt. Nu har vi under lång tid haft klassiska vita nordiska färgstilar. Själva utformningen av den här villan inspirerade nu till ett mustigt medelhavstema. Vi har använt oss av varma färger, stora härliga kök med familjär känsla och såklart en vinkällare i huset, säger Per Blomster som är VD på MBA Entreprenad.

Lägenheterna i italienska villan är döpta till bland annat Rom, Venedig, Florens och Milano och i inredningen ser vi exempelvis marmor, uteplatser med pergola och dubbla balkonger. Mitt i trapphuset finns en vacker trappa i massiv ek som ger entrén en varm och hemtrevlig känsla och som vackert binder ihop de tre våningarna.

Erik Einarsson var ansvarig arkitekt i projektet och jobbar på Södergruppen arkitekter.

- Tanken med husen var att rita en modern ”storvilla" med inspiration från en resa till Italien som gjordes tillsammans med beställaren för några år sedan. Det är alltid roligt att jobba nära beställaren och tillsammans ta fram ett hus och följa det genom alla delar av processen, berättar Erik. Som också tillägger att han blev väldigt nöjd med resultatet.

Från Swedoor har projektsäljaren Jeroen Kok varit med i hela processen.

- Vi har levererat bostadsinnerdörrar, tillvalsdörrar Unique inklusive dörrhandtag från Hoppe, målade tamburdörrar samt målade ståldörrar till allmänna utrymmen. Jag tycker att vi fick till en bra lösning och hade en jättebra och professionell dialog med både slutkunden MBA samt vår partner Bygg-Ole, säger Jeroen.

“Målsättningen är alltid att alla dessa krav och önskemål ska gå hand i hand och detta gör man bland annat genom att tillsammans med beställaren välja rätt produkter”

Erik Einarsson | Arkitekt på Södergruppen Arkitekter

- Det som jag tycker blev bäst var ståldörrarna och tamburdörrarna och deras anslutning intill varandra. Trots att detta var två helt olika dörrvarianter och material blev det riktigt snyggt när man såg dessa placerade bredvid varandra, säger Jeroen med ett nöjt leende.

Ambitionen att bygga en italiensk villa i Sverige som både uppfyller de estetiska visioner som var uttalade med dagens krav på tillgänglighet, säkerhet och brand är alltid en utmaning.

- Målsättningen är alltid att alla dessa krav och önskemål ska gå hand i hand och detta gör man bland annat genom att tillsammans med beställaren välja rätt produkter, säger Erik Einarsson.

Vi på Swedoor är glada över att valet föll på produkter från vårt sortiment och hoppas att alla nya hyresgäster i Italienska villan kommer att trivas!