Main Media

Unique HP - stilrena glasdörrar för offentliga miljöer

I våra offentliga miljöer är behovet av dagsljus och en känsla av gemenskap minst lika stort som i våra hem. Här är glasade dörrar en liten del i en större ekvation, men inte desto mindre viktiga.

Unique HP

Unique HP är glasade dörrar, inspirerade av vår bostadsinnerdörr Unique, men anpassade för offentliga miljöer. Det som skiljer Unique HP ifrån andra glasade dörrar är att den inte har några glaslister. Istället är glaskassetten infäst i den omslutande ramen på ett stilrent sätt.

Allra bäst passar Unique HP i kontorsmiljö tillsammans med glaspartier utan glaslister (på bilden ovan är det inte Swedoors glaspartier som visas). Men det finns också många andra platser där en Unique HP kan både lyfta och smälta in i miljön.

Modeller och ytbehandling

Det finns fem olika modeller att välja mellan, och det som skiljer dem åt är hur glasöppningarna är uppdelade. Antingen med en stor glasöppning, eller flera mindre.

Dörrarna finns i målat utförande eller med faner. De olika träslag som finns att välja mellan är ek, valnöt, ask, björk, lönn, bok, vitpigmenterad ek och svartlaserad ek. Standardkulör för de målade dörrarna är, som med alla våra dörrar, NCS S 0502-Y, men du kan välja i princip vilken kulör du vill utöver den.

Ljudklassning

Unique HP finns i flera olika ljudklasser, samt i oklassat utförande. De ljudklasser du kan välja mellan är Rw 28 dB, R’w 30 dB och Rw 36 dB. Där Rw, enkelt förklarat, står för labbvärde och R’w för fältvärde.