Main Media

Att inreda miljömedvetet gäller även dina innerdörrar

Design Eco

På Swedoor JW arbetar vi hela tiden proaktivt med förbättringar av miljön och hållbar produktion. I likhet med Unique, Craft och Charisma, har vi nu förbättrat våra dörrar i serierna Stable, Stable Effect och Stable Nature så att de uppfyller de stränga krav som krävs för att kunna ingå i Svanenmärkta hus.

Hållbarhet och miljö

Vi gillar begreppet ”Multikomforthus” som tar ett helhetsgrepp kring miljö- och energieffektivitet, design, inomhusklimat, belysning, ljud, underhåll, säkra lösningar och lönsamhet i en byggnad. Swedoor använder miljövänligt material som är 100% återvinningsbart vilket även innebär låg energiförbrukning och låga CO2-utsläpp. Trä är grunden för Swedoors verksamhet och det är därför en självklarhet att producera på ett ansvarsfullt sätt, med trä från hållbarhetscertifierade skogar.

Även när det gäller ljudisolering, uppfyller våra dörrar krav på ljuddämpning mellan rummen. Ljudisolerade dörrar till exempelvis kök, tvättstuga och badrum, i kombination med +Karm eller Flex+Karm ökar komforten betydligt.

Hållbart producerade material

Alla våra Stablemodeller är certifierade i förhållande till hållbara material. Våra modeller är certifierade som antingen FSC eller PEFC och uppfyller EU:s Timmer förordning (EUTR). Du kan läsa mer om certifiering och hållbara material här.