Main Media

"Ångfärjetomten" har fått nya gäster

Sedan 2016 har ett strategiskt och viktigt projekt för Helsigborgs Stad pågått för att förnya stadsbilden i staden. Sista etappen var etableringen av hotellet Clarion SeaU på den gamla "Ångfärjetomten".

Clarion Hotel SeaU öppnade under 2021 och har perfekt läge i hjärtat av Helsingborg, bara några få steg från stadskärnan, centralstationen och stadens nöjesliv. Det nybyggda hotellet är Helsingborgs största med 250 rum och en kongresshall som rymmer 1250 personer. Hotellet fick utmärkelsen ”Årets Hotell- och konferensanläggning 2022” av Global Turism Awards.

Clarion Hotel SeaU var den sista etappen i stadsutvecklingsprojektet “Ångfärjetomten”. Projektet startade 2016 när populära Ångfärjestationen flyttades 75 meter närmare kajkanten, vilket möjliggjorde utveckling av ny bebyggelse som bland annat 155 bostäder, butiker, restauranger och verksamhetslokaler mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund.

Midroc har ansvarat för utvecklingen av SeaU, Jais Arkitekter har stått för gestaltningen av hotell- & kongressbyggnaden och inredningsarkitekt är Mod. Arkitekter. Målet var att skapa en mötesplats för helsingborgare, näringslivet och besökare. Inredningen är inspirerad av havet och materialen som använts är naturliga med fokus på trä, textilier och sten.

Swedoor har levererat dörrar till hela projektet. Till samtliga 250 rum tillverkades ljudklassade ekdörrar i specialbeställd lasyr. I kongress-salen finns extra höga (modul 22) och ljudklassade eklaminerade massivdörrar med stålkarmar och till samtliga toaletter moterades massivdörrar i olika typer av laminat.

Fakta

 

Projekt Hotell Clarion Sea U i Helsingborg
Byggherre Midroc
Entreprenör Allbygg i Höganäs
Produkter

250 hotellrumsdörrar med ljudklassning på 40dB i laserad ekfanér, målade dörrar, karmar och glaspartier till övriga lokaler, ekfanerade massivdörrar i mattlack med stålkarm till kongressen.