Main Media

– Dörrarna är en av de saker jag får flest komplimanger för!

Norska influencern Caroline Helle ritade sitt drömhus med hjälp av en arkitekt. För henne var det lika viktigt att välja ut dörrar som golv och möbler. Hon dök tidigt ner i det stora utbudet av vackra innerdörrar från Swedoor, och inget lämnades åt slumpen när designen valdes.

–  Jag gillar naturmaterial och ett skandinaviskt uttryck. Därför valde jag dörrar i vitpigmenterad ek - de kommer alltid att matcha de färger jag gillar. Dörrarna är en av de saker som jag får flest komplimanger för! Gäster som kommer på besök vill röra och känna på dörrarna, säger hon entusiastiskt.

Caroline jobbar som varuhuschef på Bohus, och håller på med inredning på fritiden. Hon är mån om att göra genomtänkta val med hållbara material, och vill att hennes hem ska kännas ombonat och mysigt.

.

“Vita och svarta dörrar kan se lite kalla och hårda ut. Väljer man dörrar som matchar väggens färger blir det mycket mysigare. Med en neutral färgpalett kan man dessutom enkelt måla om utan att det skär sig med dörrarna. Bruna dörrar i valnöt eller med lack är till exempel väldigt fint om man gillar varmare och djupare toner.”

Det är mer hållbart att satsa på solida material redan från början. Att byta karmar och dörrar i längden kan bli väldigt dyrt. Carolines tips är att gå efter det du vill ha mest från början, och att inte fastna för mycket för olika trender. Om du också håller lite koll på erbjudanden och priser kan du få mycket kvalitet för pengarna.

 

Naturen in i vardagsrummet

Huset har hela tre och en halv meter i takhöjd. Rummen är stora och rymliga och fönstrena går från golv till tak. Allt ljus som släpper in genom de stora glasytorna ger känslan av att naturen utanför smälter samman med interiören invändigt. Caroline valde extra höga innerdörrar i ekfaner som för ett elegant uttryck mot den extra takhöjden.

Dörrarna skulle inte bara vara estetiskt vackra, de skulle även vara funktionella och praktiska. Mot badrummet vid det stora sovrummet valde hon frostat glas, för att få lite avskildhet. Den tonåriga dottern fick en dörr med helfigursspegel. Hon gillar att stå framför spegeln, precis som de flesta tonåringar.

.

 

– Folk glömmer ofta bort att tänka på det naturliga flödet genom ett hus. Det är synd om man exempelvis förlorar en hel vägg med utrymme eftersom dörren till barnrummet svänger inåt. Är det mycket plats utanför är det mer logiskt och vettigt att den slår utåt istället. Med en spegel på dörren kan du också spara golv- eller väggutrymme. Det finns så många kreativa lösningar, avslutar hon.

Nyfiken på hur Carolines drömhus ser ut? Kolla in @carolinehelle på Instagram för att se mer!