Main Media

Så väljer du rätt innerdörr till rätt rum!

Olika innerdörrar har olika egenskaper och genom att ställa sig några enkla frågor ökar möjligheten att hitta en dörr som man blir nöjd med. För det första, hur ska den se ut? Ska det vara en klassisk eller modern dörr, kanske med glas, eller finns det plats för en pardörr? Är det trångt kan en skjutdörr vara lösningen. Ska dörren fungera som en mellandörr mellan exempelvis vardagsrum och matsal ger en pardörr med glas en härlig och öppen känsla. Ska dörren däremot sitta  intill ett barnrum, sovrum, lekrum eller kök – då brukar en massiv dörr som dämpar ljud uppskattas.

Högaktuellt hösten 2017! Tapetserade väggar och dörrar med foder målade i en kulör ur den blå skalan.


Med glasdörrar blir rummen ljusare och det ger en känsla av rymd.

Ett beslut att ta är om man vill satsa mer pengar och välja en massiv dörr, eller en lättare dörr med mindre fyllning som därför släpper igenom mer ljud.

Massiva innerdörrar har en ljuddämpande effekt och är därför lämpliga för rum där ljudnivån kan vara hög, som exempelvis sovrum, badrum eller till tvättstugan. De massiva dörrarna har även en mer gedigen känsla och finish som inte de enkla, lättare dörrarna har.

I höst ser vi framför allt gröna, blå och naturfärgade innerdörrar. En massiv dörr finns med flera olika tillbehör, som exempelvis glas och speglar.

Låt dörren följa helheten i rummet. Som här, där hemmets vardagsrum med inbyggd bokhylla, har en dörr med griffeltavla.

 

Presskontakt

Peter Sejling

Sales and Marketing director Northern Europe | psejling@jeldwen.com

Gillade du vad du läste?

Dela det här med en vän